Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Najłatwiejszy przepis na ciasto drożdżowe. Uda się już za pierwszym razem

Najłatwiejszy przepis na ciasto drożdżowe. Uda się już za pierwszym razem

Ciasto drożdżowe to klasyczny słodki wypiek, który jest pyszny i obłędnie puszysty. Jeżeli jeszcze nigdy nie piekliście domowego ciasta na świeżych drożdżach, czas to zmienić. Z tym przepisem puszyste ciasto uda się już za pierwszym razem i będzie pysznie smakować. Nie wierzycie? Poznajcie najłatwiejszy na świecie przepis na domowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania.

Poznaj najłatwiejszy przepis na ciasto drożdżowe.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Niezwykle puszyste ciasto drożdżowe. Uniwersalny przepis Ewy Wachowicz

Niezwykle puszyste ciasto drożdżowe. Uniwersalny przepis Ewy Wachowicz

Ciasto drożdżowe, na które przepis opracowała Ewa Wachowicz, jest nie tylko pyszne i obłędnie puszyste. Przepis na ten klasyczny słodki wypiek jest bardzo łatwy. Metoda Ewy Wachowicz ma same zalety, a ciasto na drożdżach zawsze się udaje. Zobaczcie, jak Ewa Wachowicz piecze ciasto drożdżowe. Przekonajcie się sami, że doskonałe domowe drożdżowe można zrobić w tak prosty sposób.

Poznaj przepis na niezwykle puszyste ciasto drożdżowe Ewy Wachowicz.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Ta strucla ze słodkim nadzieniem oczaruje smakiem. To najłatwiejszy przepis pod słońcem

Ta strucla ze słodkim nadzieniem oczaruje smakiem. To najłatwiejszy przepis pod słońcem

Strucla to ciasto, które pochodzi z kuchni austriackiej. Jest to rodzaj rolady, w której środku kryje się pyszne i idealnie słodkie nadzienie serowe. Zamiast kupować gotową struclę w cukierni, to wyśmienite ciasto można zrobić w domu. Wbrew pozorom wcale nie jest tak trudne do samodzielnego przygotowania. Oto najłatwiejszy na świecie przepis na wyborną struclę z serem.

Poznaj przepis na struclę serową.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem. Ten tradycyjny przepis przypomni ci smak z dzieciństwa

Ciasto drożdżowe z rabarbarem. Ten tradycyjny przepis przypomni ci smak z dzieciństwa

Ciasto drożdżowe z rabarbarem to klasyka wśród domowych wypieków. Tradycyjne ciasto, które pięknie wyrasta na drożdżach, oraz kawałki rabarbaru tworzą obłędny deser, którego smak podbije niejedno podniebienie. Przepis nie jest skomplikowany i od razu warto go zapisać. Zobaczcie, jak zrobić placek drożdżowy z rabarbarem.

Poznaj tradycyjny przepis na ciasto drożdżowe z rabarbarem.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Ciasto powietrzne wyrasta jak szalone. Łyżka octu zmienia tę babkę w puchate cudo

Ciasto powietrzne wyrasta jak szalone. Łyżka octu zmienia tę babkę w puchate cudo

Ciasto powietrzne to niemal klasyczne ciasto drożdżowe. Dodaje się jednak do niego odrobinę octu, który sprawia, że masa bardzo szybko wyrasta, a placek jest zjawiskowo lekki i puszysty.

Poznaj przepis na ciasto powietrzne.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Babka drożdżowa wg przepisu Magdy Gessler

Babka drożdżowa wg przepisu Magdy Gessler

Klasyczna drożdżowa babka według przepisu Magdy Gessler może zagościć również na Twoim świątecznym stole. I nie trzeba wydawać na nią mnóstwa pieniędzy, kupując ciasto u słynnej restauratorki, można ją zrobić samodzielnie. Podpowiadamy, jak zrobić wielkanocną babkę drożdżową, idealnie wyrośniętą i puchatą, której nie powstydziłaby się nawet Magda Gessler.

Poznaj przepis Magdy Gessler na babkę drożdżową.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Śniadaniową drożdżówkę piekę tylko tak. Przepis Małgorzaty Pieczyńskiej to hit w moim domu

Śniadaniową drożdżówkę piekę tylko tak. Przepis Małgorzaty Pieczyńskiej to hit w moim domu

Czy drożdżówka jest dobra na śniadanie? Odpowiedzią na to pytanie jest przepis Małgorzaty Pieczyńskiej. Właśnie podzieliła się swoją autorską recepturą na pyszną śniadaniową drożdżówkę. Na Instagramie opublikowała filmik, na którym pokazuje, jak łatwo i szybko można zrobić oryginalne śniadanie dla całej rodziny. Oto sprawdzony przepis Małgorzaty Pieczyńskiej na śniadaniową drożdżówkę.

Poznaj przepis na śniadaniową drożdżówkę Małgorzaty Pieczyńskiej. 

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Drożdżowa babka Panettone. Świąteczny smakołyk, który zawdzięczamy Włochom

Drożdżowa babka Panettone. Świąteczny smakołyk, który zawdzięczamy Włochom

Panettone to tradycyjna włoska babka świąteczna, która dzięki dużej ilości owoców kandyzowanych oraz puszystej i miękkiej konsystencji idealnie wpasowuje się w polską tradycję.

Poznaj włoski przepis na drożdżową babkę Panettone.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Placek drożdżowy z wiśniami: najszybsze ciasto z owocami i kruszonką

Placek drożdżowy z wiśniami: najszybsze ciasto z owocami i kruszonką

Placek drożdżowy z wiśniami i kruszonką to ulubieniec wszystkich. Doskonale sprawdza się jako deser do kawy oraz podwieczorek ze szklanką mleka. To, mimo pozorów, jedno z najzdrowszych i najszybszych ciast z owocami i kruszonką. Jeśli jeszcze go nie próbowaliście, koniecznie spróbujcie – nawet kruszonka jest bardzo łatwa do przygotowania.

Sprawdź przepis na placek drożdżowy z wiśniami i kruszonką.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Proste ciasto brioche, które przygotujesz bez wysiłku. Będzie świeże przez długi czas

Proste ciasto brioche, które przygotujesz bez wysiłku. Będzie świeże przez długi czas

Jeśli marzysz o delikatnym i puszystym brioche, które nie czerstwieje, ten przepis jest dla Ciebie. To ciasto nie wymaga długiego wyrabiania, a dzięki odpowiedniej technice "ciągnięcia i składania" można je przygotować szybko i bez miksera. Idealne na słodko, z dodatkiem rodzynek.

Sprawdź przepis na proste ciasto brioche.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
najłatwiejsze ciasto drożdżowe
ciasto drożdżowe Ewy Wachowicz
strucla serowa
ciasto drożdżowe z rabarbarem
Ciasto powietrzne
Babka drożdżowa - wg przepisu Magdy Gessler
śniadaniowa drożdżówka Małgorzaty Pieczyńskiej
Drożdżowa babka Panettone. Świąteczny smakołyk, który zawdzięczamy Włochom
Placek drożdżowy z wiśniami: najszybsze ciasto z owocami i kruszonką
Proste ciasto brioche, które przygotujesz bez wysiłku. Będzie świeże przez długi czas
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email