
Babka drożdżowa, która zawsze się udaje
Babka drożdżowa to prawdziwa królowa wypieków. Dla tych, którzy nie pieką tego ciasta, bo obawiają się trudności związanych z jego przygotowaniem, mamy łatwy przepis. Babkę uciera się tak, jak tradycyjne ciasto z dodatkiem proszku do pieczenia. Taka babka może być ozdobą odświętnego stołu! PRZEPIS!

Babka drożdżowa z przepisu prababci
Pyszna babka drożdżowa z przepisu prababci ma doskonały maślany smak, jest też lekka i puszysta. Może być ozdobą wielkanocnego stołu, warto jednak piec ją częściej niż raz w roku, bo babka prababci naprawdę doskonała! PRZEPIS!

Babka drożdżowa z jagodami i szafranem
Czy znasz tradycyjne polskie wypieki? Jeśli nie, najwyższa pora to zmienić. Oto przepis na drożdżową babkę z jagodami. Jest pyszna i puszysta. Sprawdź, jak przygotować drożdżową babkę z jagodami i szafranem.

Babka drożdżowa ucierana
Babka drożdżowa ucierana - pulchna i z rodzynkami to ideał, który chętnie widzimy nie tylko na wielkanocnym stole. Chcesz upiec taką babkę? To nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Zajrzyj do naszego przepisu na babkę drożdżową ucieraną.

Babka z makiem
Babka z makiem to prosty sposób na zawarcie dwóch ciast w jednym. Jeśli lubicie ciasta z makiem i babki drożdżowe to ten przepis jest właśnie dla was. A także dla tych, którym makowce pękają podczas pieczenia i nic na to nie pomaga. Polecamy przepis!

Wielkanocna babka tiulowa
Wielkanocna babka tiulowa to przepis na tradycyjną babkę z książki Marii Disslowej "Jak gotować: praktyczny poradnik kucharstwa" z 1931 roku. W przepisie Marii Disslowej na wielkanocną babę należy użyć 30 żółtek. Zmniejszyłam ilość, dostosowując ją do obecnych rozmiarów foremek na babki. Babka jest lekka. Ma drobną strukturę. Smakuje obłędnie. Stąd jej nazwa - babka tiulowa.

Babka drożdżowa według Magdy Gessler
Klasyczna drożdżowa babka wg przepisu Magdy Gessler może zagościć również na Twoim świątecznym stole. I nie trzeba wydawać na nią kroci, kupując ciasto u słynnej restauratorki, można ją zrobić samodzielnie. Podpowiadamy, jak zrobić wielkanocną babkę drożdżową, idealnie wyrośniętą i puchatą, której nie powstydziłaby się Nawet Magda Gessler.

Babka Savarin
Babka Savarin ma francuski rodowód i jest rozkoszna i elegancka zarazem - jak francuska moda. Lekkie ciasto drożdżowe nasączone rumowym syropem, wypełnione bitą śmietaną i udekorowane owocami - czy może być coś lepszego? SPRAWDŹ PRZEPIS!

Babka szafranowa
Oto tradycyjny przepis na drożdżową babkę szafranową z dodatkiem wanilii i rodzynek. Aby tradycji stało się zadość wypiek powinien być udekorowany polewą mleczno-waniliową. Wypróbuj ten niezwykły przepis na Wielkanoc.

Babka drożdżowa krówkowa
Babka krówkowa uwodzi cudownym zapachem i delikatnym smakiem. Jest puszysta i mięciutka. I nie chce być jedynie ciastem wielkanocnym! W lśniącej czekoladowej polewie zwykła babka z krówkami zmienia się w królową każdego wieczoru. Ten przepis na krówkową babkę sprawi, że rodzina będzie Cię wielbić.