
Sos ranczerski. Dodatek, który odmieni wiele tradycyjnych dań
Pochodzący ze Stanów Zjednoczonych sos ranczerski to pyszny, prosty i delikatny dressing, który ma niesamowity ziołowy aromat. Doskonale łączy się z potrawami mięsnymi i z grilla, chrupiącymi sałatkami i warzywnymi przekąskami.
Sprawdź przepis na sos ranczerski.

Przepis na uniwersalny sos do sałatki. Pyszny i gotowy w 5 minut
Jak zrobić sos do sałatki? Odpowiedzią na to pytanie jest ten przepis. Pyszny sos jest uniwersalny i pasuje do każdej sałatki. Dzięki odpowiedniemu doborowi składników zamieni zwykłą sałatkę w kulinarne dzieło, które zachwyci smakiem.

Sos musztardowo-miodowy do burgerów i kanapek
Sos musztardowo-miodowy to znakomity dodatek do burgerów drobiowych, pieczonego kurczaka i domowych kanapek. Lekko słodki i lekko pikantny dip znakomicie podkręca smak potraw i jest bardzo łatwy w przygotowaniu.
Sprawdź przepis na sos musztardowo-miodowy do burgerów i kanapek.

Sos majonezowy z szynką do jajek
Jaja w majonezie to ulubione danie Polaków w święta wielkanocne. Ale na bazie majonezu można też zrobić bardzo pyszny sos z siekaną szynką, który doskonale będzie pasował do jajek na twardo, a jednocześnie odrobinę urozmaici tradycyjny smak. Ten sos będzie też pasował do szparagów, młodych ziemniaków, serów i pomidorów.

Majonez z limonką i jalapeno: najlepszy sos do jajek, wędlin i mięsa
Majonez z limonką i jalapeño ma świeży, pikantny i lekko kwaśny smak. To najlepszy sos do jajek, wędlin i mięsa. Szczególnie wiosną. Blado-zielony sos majonezowy pasuje również do surowych i gotowanych warzyw. Bazą sosu jest gotowy majonez, tradycyjny lub wegański. Po prostu pycha!

Majonez z gotowanych żółtek - przepyszny i bezpieczny dla zdrowia
Majonez to uniersalny sos do wszystkiego. Podnosi smak gotowanych jaje, można go podać do ryby w galarecie, do wędlin i pasztetów, no i do sałatek. Sos majonezowy z gotowanych żółtek nie budzi słusznych obaw o zatrucie bakteriami Salmonella. Z tych właśnie względów majonez z gotowanych żółtek ucierano już w starożytnym Rzymie... Tak, tak, niezbadane są ścieżki ludzkiej kreatywności. Smacznego!

Gęsty majonez na mleku: tak pyszny, że już nigdy nie zrobicie innego
Gęsty majonez na mleku? Czy to możliwe? Tak, jeśli posiadasz ręczny blender. To w sile wirujących ostrzy, tkwi tajemnica idealnej majonezowej emulsji. Drugi sekret to użycie rafinowanej oliwy lub oleju. Dlaczego nie można użyć oliwy extra vergin? Cząstki wytłoków z oliwek zawieszone w tłuszczu będą gorzknieć w zetknięciu z białkiem mleka. Zastanawiasz się, czy będzie ci odpowiadał ten smak? Zawsze możesz majonez przyprawić według własnego gustu.
Sprawdź przepis na gęsty majonez na mleku.

Majonez z awokado
Spróbuj tego zdrowego majonezu z awokado, a już nigdy nie zechcesz normalnego majonezu! Możesz go używać tak jak zwykły majonez to sałatek, kanapek, meksykańskich przekąsek, a nawet do frytek. Idealny majonez w kolorze nadziei!
Sprawdź przepis na majonez z awokado.