Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pomidory koktajlowe kiszone w  woreczku

Pomidory koktajlowe kiszone w woreczku

Wystarczą pomidory, nieco przypraw, woreczek strunowy i kilka godzin, by powstały pyszne pomidorowe pikle, idealne do dań z grilla. Tak przygotowane pomidory pachną czosnkiem i koperkiem, są wyraziste i tak smaczne, że chętnie sięgamy po kolejne. Dobrze, że tak łatwo jest je przygotować. 

Przepis na pomidory koktajlowe kiszone na sucho

Autor: Shutteratock, Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pomidorki koktajlowe w zalewie

Pomidorki koktajlowe w zalewie

Pomidorki koktajlowe w zalewie to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru tych warzyw. Zimą pomidorki idealnie się sprawdzą jako dodatek do dań obiadowych czy  imprezowa przekąska

Przepis na pomidorki koktajlowe w zalewie

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pomidorki marynowane na szybko

Pomidorki marynowane na szybko

Marynowane pomidorki cherry, czyli drobne pomidory koktajlowe, to pyszna przekąska. Można je przygotować bardzo szybko, by zimą delektować się ich słodko-kwaśnym smakiem. Pomidorki wybornie smakują już po 3 dniach od pasteryzacji. 

Przepis na pomidorki cherry marynowane na szybko

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem z pomidorów koktajlowych

Dżem z pomidorów koktajlowych

Pomidorowy dżem domowej roboty jest doskonałym dodatkiem do świeżej bagietki i kromki razowego chleba. Razem tworzą idealną, szybką w przygotowaniu, letnią przekąskę. Bardzo atrakcyjną i smaczną!

Przepis na dżem z pomidorków koktajlowych

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pomidory konserwowe

Pomidory konserwowe

Pomidory konserwowe nie są w Polsce tak popularne, jak konserwowe czy kiszone ogórki. Ale jeśli spróbujecie w zimie choć raz tak zrobionych pomidorów, zapewniam, że będziecie je robić co roku. Tym bardziej, że przepis jest bardzo prosty.

Przepis na pomidory konserwowe »

Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Pomidorki marynowane na ostro

Pomidorki marynowane na ostro

Przetwory to nieodzowna część jesieni. Oczywiście coraz rzadziej przygotowujemy je w domach, łatwiej po prostu kupić je w sklepie. Ale żaden taki zakup nie zastąpi przetworów bez konserwantów samodzielnie wykonanych w domu. Sprawdź, jak zrobić marynowane pomidory.

Przepis na pomidorki marynowane na ostro

Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pomidory po rosyjsku

Pomidory po rosyjsku

Rosyjska kuchnia słynie z kiszonek i marynat - jedzenie przetworów to znakomity sposób, by w dobrym zdrowiu przetrwać tamtejszą długą i mroźną zimę. Warto wykorzystać rosyjskie pomysły na konserwowanie warzyw - są smaczne i zdrowe.

Przepis na pomidory po rosyjsku

Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Kiszone pomidory są niezwykle popularne na Białorusi, Ukrainie i w Rosji. Kiszenie wszystkich warzy (łącznie z arbuzem) to wschodni zwyczaj, u nas nieco zapomniany. A szkoda, bo to bardzo dobry sposób na zachowanie składników odżywczych w warzywach.

Przepis na kiszonkę z pomidorów

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Pomidory kiszone w woreczku - podanie
Cudowne pomidorki koktajlowe w zalewie - przepyszne i piękne
Marynowane pomidorki cherry na szybko
Dżem z pomidorów koktajlowych
przepis-na-konserwowe-pomidory-jak.jpg
marynowane-pomidory-na-ostro-sprawdzony-przepis.jpg
Pomidory marynowane po rosyjsku
kiszone-pomidory-jak-zrobic-podajemy.jpg
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email