
Prosty krem do tortu
Czy krem do tortu można przygotować w 10 minut? Tak! Na dodatek ten prosty krem do tortu jest pyszny i lekki jak pianka. Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem galaretki będzie puszysty, ale zwarty. SPRAWDŹ!

Krem z palonej białej czekolady
Krem z palonej białej czekolady ma delikatny karmelowy smak i bardzo łagodną, ledwie wyczuwalną goryczkę (no chyba że zanadto przypalimy czekoladę). Smakuje świetnie, ma piękny złocisto-karmelowy kolor i jest znakomitym dodatkiem do eleganckich tortów komponowanych w stonowanych kolorach, pysznych ciast i ciasteczek. SPRAWDŹ!

Krem z serka mascarpone i bitej śmietany
Przygotowanie doskonałego kremu do tortu jest łatwe. Najlepszy krem powinien być puszysty i aksamitny. Powinien być także na tyle stabilny, aby utrzymać warstwę ciasta i nie spływać. Polecamy przepis na lekki krem do tortów z serka mascarpone i bitej śmietany. Nie jest trudny do przygotowania, za to jest pyszny i lekki. SPRAWDŹ!

Białkowy krem do tortu
Białkowy krem z masłem to najlepsza dekoracja każdego tortu czy ciastek. Ta odmiana kremu maślanego na bazie piany z białek nie tylko dobrze się trzyma, ale świetnie smakuje. Poznaj sekretny przepis cukierników na krem do tynkowania tortu i dekorowania babeczek! SPRAWDŹ!

Krem cappucino
Krem z cappuccino jest lekki niczym pianka mleczna i subtelnie kawowy. Krem przygotowuje się na cappuccino w proszku i bitej śmietany z niewielkim dodatkiem żelatyny. SPRAWDŹ!

Krem budyniowy
Krem budyniowy jest idealny do przekładania domowych tortów, ciast, do nadziewania rurek i ptysiów. Krem budyniowy jest aksamitny, puszysty, nie za słodki ani mdły. Krem jest łatwy w przygotowaniu, należy jedynie przestrzegać kolejności czynności, a sukces gwarantowany. SPRAWDŹ!

Krem twarożkowy
Krem twarożkowy do tortu to delikatna i puszysta masa o nieco kwaskowym smaku. Krem jest idealny do przełożenia cięższych biszkoptów tłuszczowych. Można jego smak wzbogacić dodatkiem alkoholu gatunkowego. Najlepszy do przygotowania kremu jest twaróg półtłusty trzykrotnie zmielony, który można kupić w dobrych sklepach. SORAWDŹ!

Krem z masła i mascarpone
Krem z masła i mascarpone jest łatwy do przygotowania i bardziej trwały niż popularny krem z mascarpone i ubitej śmietany. Tort czy ciasto z tym kremem może więc dłużej postać, a krem jest bardziej plastyczny - można nim wykończyć także boki tortu. Doskonale też daje się aromatyzować. SPRAWDŹ!

Klasyczny krem maślany
Krem maślany, zwany także lukrem maślanym, to jeden z podstawowych kremów do dekoracji tortów, ciast i babeczek. Krem maślany służy przede wszystkim dekoracji tortu, zabezpieczania warstw ciasta i kremu, obłożenia boków, baza pod lukier plastyczny lub marcepan. Ponieważ jest bardzo słodki nie przekłada się nim warstw tortu. SPRAWDŹ!