
Ciasto pajączek
Ciasto pajączek jest dziecinnie proste w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo w klimacie Halloween. Czekoladowe ciast jest miękkie i puszyste, w środku znajdujemy owocowe "robaczki" i "muszki", a na wierzchu pajęcza sieć. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Bloody eye
Bloody eyes czyli krwawe ślepia to jeden z ulubionych motywów haloweenowych. Można je przygotować w formie małych przekąsek na jeden kęs lub większych deserów. Można nimi też ozdabiać babeczki i ciasta. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Ciasto mózg
Ciasto mózg to bardzo oryginalny deser na Halloween. Przygotowuje się je na bazie velvet cake bub z czekoladowego biszkoptu, a wierzch ozdabia charakterystycznie uformowaną masa plastyczną. Przygotowanie ciasta jest dość czasochłonne, ale przecież Halloween jest tylko raz w roku. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Czarne ciasto
Czarne ciasto nie potrzebuje żadnych dekoracji, żeby stać się idealnym halloweenowym przysmakiem, bo jest... czarne. Sprawdź jak je zrobić. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Palce wiedźmy
Paluszki wiedźmy to smaczne ciasteczka, na które mało kto ma chęć. Wyglądają naprawdę odstręczająco, ale przecież to na Halloween. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Ciastka dyniowe
Ciasteczka dyniowe z dodatkiem musu dyniowego, są miękkie i delikatne. Smakują każdemu. Są łatwe do wykonania i można je dowolnie ozdabiać. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Pumpkin bread
Pumpkin bread to popularny w USA rodzaj półsłodkiego ciasta z dyni wypiekanego w keksówce, które tradycyjnie przygotowuje się na Halloween. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Krwiste babeczki
Na imprezach z okazji Halloween motywem przewodnim jest coś szczególnie przerażającego i odrażającego. My proponujemy - nie aż tak straszne z wyglądu, ale na pewno smaczne - krwiste babeczki z nadzieniem malinowym. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Rolada red velvet
Czerwone ciasto to deser w sam raz na Halloween, my proponujemy tym razem roladę z red velvet. SPRAWDŹ PRZEPIS!

Duszki bezowe
"Straszne" duszki z bezy różnią się tylko czasem pieczenia w stosunku do tradycyjnej bezy. Przepis na bezowe duszki na szczęście jest łatwy, a co najważniejsze bezy można przygotować wcześniej. SPRAWDŹ PRZEPIS!