Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka

Warto się skusić na nią, bo perliczka ma doskonałe mięso - zdrowe i o ciekawym smaku. Jak przyrządzić perliczkę? Oto najlepszy przepis.

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Perliczka z jabłkami i cebulą

Perliczka z jabłkami i cebulą

Dostępne w handlu perliczki pochodzą najczęściej z hodowli, ale ich mięso jest równie wartościowe jak to dziko żyjących ptaków. Ma wyrazisty smak i aromat, dużo białka oraz minerałów, a niewiele tłuszczu i cholesterolu. Przygotowane z niego dania są więc wartościowym i niskokalorycznym posiłkiem. PRZEPIS!

Źródło:
Rozwiń
Perliczka z cytrusami

Perliczka z cytrusami

Perliczka z cytrusami to  przepyszna kombinacja smaków - delikatne mięso w kontrapunkcie z aromatycznymi  cytrusami. Tak przyrządzona perliczka po prostu rozpływa się w ustach!

Źródło:
Rozwiń
Perliczka pieczona z serkiem topionym

Perliczka pieczona z serkiem topionym

Pieczona perliczka to idealny pomysł na wykwintny świąteczny obiad lub kolację. Wbrew pozorom, przyrządzenie tego dania wcale nie jest takie trudne. Jak je zrobić?

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Perliczka faszerowana śliwkami i orzechami

Perliczka faszerowana śliwkami i orzechami

Perliczka pieczona, faszerowana śliwkami i orzechami to danie na wspaniały obiad. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Perliczka pojawia się w sklepach często w okresie przedświątecznym. Ma delikatne mięso i nie wymaga długiego pieczenia.

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Rosół z perliczki

Rosół z perliczki

Rosół z perliczki uchodzi z jeden z najlepszych rosołów - delikatny i esencjonalny zarazem. Mięso z perliczki jest jednym z bardziej wartościowych mięs drobiowych. W smaku rosół najbardziej przypomina bulion na tradycyjnej wiejskiej kurze. Takim rosołem dawniej raczył się król Stanisław August Poniatowski, a dzisiaj polska kadra piłkarska.

Źródło:
Rozwiń
Perliczka z pomidorami

Perliczka z pomidorami

Perliczka ma delikatne i nietłuste mięso, które jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka. W okresach świątecznych perliczki pojawiają się w chłodziarkach supermarketów - warto je kupować i przyrządzać na różne sposoby - choćby według naszego przepisu na perliczkę z pomidorami.

Źródło:
Rozwiń
Powrót
perliczka-dlaczego-warto-jesc-perliczki.jpg
Perliczka duszona z jabłkami i cebulą
Rozpływająca się w ustach perliczka z cytrusami
Perliczka pieczona z serkiem topionym
Pieczona perliczka faszerowana śliwkami kalifornijskimi i orzechami: przepis na święta i nie tylko
Rosół  z perliczki: przepis na najlepszy rosół
Perliczka z pomidorami: przepis na perliczkę
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email