
Dwusmakowa pascha wielkanocna zaskoczy gości. Waniliowo-bakaliowa wariacja klasyki
Pascha jest tradycyjnym daniem, które można znaleźć na niemal każdym wielkanocnym stole. Ten przysmak na bazie twarogu jest nie tylko smaczny, ale również ma ważne znaczenie. Symbolizuje dostatek, więc nie może jej zabraknąć podczas celebracji Wielkiej Nocy. Nie oznacza to jednak, że nie można nieco zaszaleć. Warto więc wypróbować wariację tradycyjnego przysmaku.
Sprawdź przepis na dwusmakową paschę.

Sekretny przepis Makłowicza. Pascha, jakiej jeszcze nie znacie
W świecie wielkanocnych tradycji i smaków pascha zajmuje miejsce szczególne - symbolizuje odrodzenie i nowe życie, będąc jednocześnie kulinarne odzwierciedlenie bogatej historii i kulturowego dziedzictwa. Robert Makłowicz przypomina o wyjątkowym miejscu paschy na świątecznym stole, oferując swój sprawdzony, rodzinny przepis.
Sprawdź przepis Roberta Makłowicza na paschę.

Pascha ukraińska - przepis na pyszny deser wielkanocny
Pascha serowa to tradycyjny ukraiński deser przyrządzany na Великдень (wym. Velykdenʹ), czyli na Wielkanoc. Oto przepis na wyjątkowy sernik – nie trzeba go piec, ponieważ nie zawiera mąki! Przyrządza się go łatwo i szybko. Niezwykle aromatyczny i pyszny deser świąteczny.
Sprawdź przepis na paschę ukraińską.

Wielkanocna pascha czekoladowa: przepis
Pascha to bardzo słodka, tradycyjna potrawa wielkanocna. Przygotowuje się ją zazwyczaj z twarogu, masła, mleka lub śmietany. Bakalie dodaje się według upodobań. Pascha będzie ciekawsza, gdy dodamy do niej czekolady - doskonale komponuje się wtedy z nią kandyzowana skórka pomarańczowa.

Pascha wielkanocna z bakaliami
Wypróbuj przepis na paschę wielkanocną z bakaliami, tradycyjny deser z twarogu, jaj i mleka. Pascha wielkanocna podawana jest na zimno, smakiem przypomina nieco sernik. Prawdziwa pascha wielkanocna powinna zawierać dużo rodzynek, migdałów, suszonych moreli i skórki pomarańczowej. Nie obejdzie się także bez świeżej wanilii.

Tradycyjna pascha wielkanocna z twarogu - sprawdzony przepis
Pascha wielkanocna to deser, który obok babki wielkanocnej, powinien znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Tradycyjna pascha wielkanocna jest bardzo słodka, przygotowuje się ją z twarogu, masła, mleka lub śmietany. Bakalie można dodać według upodobań.

Klasyczna pascha - delikatna i aksamitna
Klasyczna pascha wielkanocna to deser, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tradycyjnie przyrządzana była nie z kupnego twarogu z kwaśnego mleka, ale serka uzyskanego dzięki podgrzaniu mleka ze śmietaną. Taka sprawdzona pascha wielkanocna ma delikatną aksamitną konsystencję i niebiański smak!
Sprawdź przepis na klasyczną paschę.