Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Patisony faszerowane mięsem i papryką

Patisony faszerowane mięsem i papryką

Patisony faszerowane papryką i mięsem to prosty przepis na urozmaicenie diety waszej i waszej rodziny. Danie dostarcza jednej z pięciu zalecanych porcji warzyw. Zawiera również mięso. Patisony faszerowane świetnie smakują, nadają się na rodzinny obiad, albo kolację. Ładnie podane uświetnią każde letnie przyjęcie. PRZEPIS»

Autor: Shutteratock, Archiwum prywatne
Rozwiń
Kulki ziemniaczane z patisonami

Kulki ziemniaczane z patisonami

Kulki ziemniaczane z patisonami sprawdzą się zarówno jako danie na szybki obiad, jak i na kolację. Jak je przygotować? PRZEPIS»

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Leczo z patisonami i chorizo

Leczo z patisonami i chorizo

Leczo w polskiej wersji często gotowane jest z cukinią bądź kabaczkiem. Można jednak dodawać także inne dyniowate - np. patisony. Sprawdź, jak zrobić aromatyczne leczo z patisonem i chorizo. PRZEPIS»
 

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Marynowane patisony

Marynowane patisony

Patisony to warzywa z rodziny dyniowatych o charakterystycznym kształcie - jak spodki kosmiczne z filmów SF. Mogą stać się podstawą wielu wyśmienitych dań, ale największą popularność zyskały w postaci marynowanej. PRZEPIS»

Autor: Shutteratock, Archiwum prywatne
Rozwiń
Patisony nadziewane białą kiełbasa i warzywami

Patisony nadziewane białą kiełbasa i warzywami

Patisony to odmiana dyni, kuzyni cukinii i kabaczka. Ich spłaszczony kształt jedni uważają za zabawny, inni za pożyteczny. Do tej drugiej grupy zaliczam się ja. Patisony są wprost stworzone do nadziewania. Oto genialnie łatwy przepis na patisony nadziewane farszem surowej białej kiełbasy. Po prostu petarda smaku! PRZEPIS»
 
 

Autor: com, Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pikantna sałatka z patisonów do sloików

Pikantna sałatka z patisonów do sloików

Choć patisony nie są u nas bardzo popularne to w sezonie warto pokusić się o przygotowanie z nich przetworów. Najsmaczniejsze są młodziutkie warzywa, a przygotowana z nich sałatka do słoików będzie świetną opcją na szybki dodatek do obiadu. PRZEPIS»
 
 

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Leczo z patisonem

Leczo z patisonem

Leczo to węgierska potrawa z papryki, która zrobiła międzynarodową karierę. Przepis na leczo jest łatwy, a danie idealne na letnie bądź jesienne posiłki. Leczo z patisonem to wakacyjna wariacja na temat węgierskiego dania. Sprawdź, jak je zrobić! PRZEPIS»

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Sałatka z rukoli z marynowanymi patisonami

Sałatka z rukoli z marynowanymi patisonami

Wypróbuj przepis na sałatkę z marynowanych patisonów z rukolą. Rukola jest bogata w cenne składniki odżywcze - zawiera witaminę C i olejki eteryczne. Dzięki niej sałatka będzie bogata w antyoksydanty. PRZEPIS»

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Patisony faszerowane
Kulki ziemniaczane z patisonami
Leczo z patisonem i chorizo
patisony w occie
Patisony nadziewane białą kiełbasą i warzywami: proste, tanie, pyszne
Sałatka z patisonów do słoików
Leczo z patisonem
Sałatka
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email