Czym i jak zagęścić sos? 10 sprytnych sposobów na zbyt rzadki sos
Sos powinien być gęsty, ale nie za bardzo, taki akurat. Jeśli nie umiesz trafić, poznaj tradycyjne sposoby na jego zagęszczenie: Czym i jak zagęścić sos? 10 sprytnych sposobów na zbyt rzadki sos
Jak panierować rybę?
Dobrze opanierowana ryba jest chrupiąca z zewnątrz i soczysta w środku, pod panierką. Nie jest też nasiąknięta tłuszczem. Jak to osiągnąć? Sprawdź tutaj: Jak panierować rybę?
Jak najszybciej lepić pierogi? Jak ułatwić sobie robienie pierogów? [WIDEO]
Pierogi i babi pojawiają się w mgnieniu oka, są nie tylko smaczne, ale też apetycznie ładne? Nie wiesz jak to się dzieje? Sprawdź tuta: Jak najszybciej lepić pierogi? Jak ułatwić sobie robienie pierogów? [WIDEO]
Jak gotować fasolę? Czy zawsze należy moczyć fasolę i odlewać wodę?
Babcina fasolowa i fasolka po bretońsku nie mają sobie równych, a ty gotujesz tę fasolę i zawsze coś jest nie tak? Zobacz: Jak gotować fasolę? Czy zawsze należy moczyć fasolę i odlewać wodę?
Jak przechowywać suszone grzyby?
Suszone grzyby są cenne, mają doskonały smak i aromat, ale zachowają go tylko wtedy, gdy będziemy je właściwie przechowywać. Jakich zasad należy przestrzegać, by grzyby suszone były długo smaczne? Przeczytaj tutaj: Jak przechowywać suszone grzyby?
Jak smażyć schabowe? Ile minut i jak długo? Rady i wskazówki
Schabowe to popularne danie obiadowe, bo kotlety ze schabu wieprzowego smaży się krótko i można je przygotować szybko i bez wysiłku. A pamiętasz schabowe babci? Były idealne! Dowiedz się tutaj: Jak smażyć schabowe? Ile minut i jak długo? Rady i wskazówki
Wątróbka smażona: przepis na idealną wątróbkę. Jak smażyć wątróbkę?
Jeśli w dzieciństwie nie uległeś stereotypom, że smażona wątróbka jest be, to zapewne tęsknisz czasem za jaj smakiem. Dowiedz się, jak go odtworzyć: Wątróbka smażona: przepis na idealną wątróbkę. Jak smażyć wątróbkę?
Twaróg: przepis krok po kroku jak ukwasić mleko i zrobić domowy twaróg
Twarożek u babci miał inny smak niż ten ze sklepu? Mogło być tak, że babcia samodzielnie go robiła. Też możesz spróbować i podejrzewamy, że od tego momentu nie będziesz już chciał innego. Twaróg: przepis krok po kroku jak ukwasić mleko i zrobić domowy twaróg
Jak drylować czereśnie i wiśnie bez drylownicy?
W sezonie na wiśnie i czereśnie, szczególnie gdy owoców jest dużo, a ich cena niska, nachodzi nas często chęć na przygotowanie z nich domowych dżemów i konfitur. Fakt, że nie masz drylownicy nie musi być przeszkodą, babcia też jej nie miała i jakoś sobie radziła. Dowiedz się: Jak drylować czereśnie i wiśnie bez drylownicy?
Jak zmielić twaróg bez maszynki?
Naszła cię ochota na prawdziwy, tradycyjny sernik, ale nie masz maszynki, by zmielić twaróg? Babcia być może ją miała, ale praprababcia - raczej nie, a jednak sobie radziła. Jak? Sprawdź tutaj: Jak zmielić twaróg bez maszynki?