Pańska skórka

Pańska skórka

Pańska skórka to znana głównie warszawiakom tradycyjna słodkość sprzedawana na przycmentarnych straganach. Rodowici warszawiacy wspominają, że pańską skórkę można było kupić jeszcze przed wojną, a przepis na prawdziwą ''skórkę'' jest pilnie strzeżony od pokoleń! My go oczywiście dla Was mamy. Oto przepis na PAŃSKĄ SKÓRKĘ!

Źródło:
Rozwiń
Obwarzanki

Obwarzanki

Obwarzanki stanowią część folkloru polskiego i są nieodłączną częścią odpustów i dnia Wszystkich Świętych. Przepis na obwarzanki znajdziesz TUTAJ!

Źródło:
Rozwiń
MIodek turecki

MIodek turecki

Miodek turecki to rodzaj słodkości tradycyjnie sprzedawany w Krakowie u bram cmentarnych we Wszystkich Świętych oraz w Dzień Zaduszny. Bywa również niekiedy dostępny przy kościołach w czasie jesiennych odpustów. Sprawdź, jak zrobić! MIODEK TURECKI

Źródło:
Rozwiń
Puszyste obwarzanki

Puszyste obwarzanki

Puszyste obwarzanki to wyśmienity pomysł na domowy rarytas. Szczególnie popularne są na Kujawach w dni odpustu. Takie obwarzanki pysznią się również na straganach wokół cmentarzy w okolicach Święta Zmarłych. Sprawdź przepis na niesamowicie lekkie i kruche PUSZYSTE OBWARZANKI.

Źródło:
Rozwiń
Szyszki z ryżu preparowanego

Szyszki z ryżu preparowanego

W czasach PRL-u, kiedy każdy produkt był na wagę złota, w kuchni trzeba było wykazać się niebywałą kreatywnością. Zobacz, jak zrobić SZYSZKI Z RYŻU PREPAROWANEGO według przepisu z lat 60-tych. Ten smak przywoła wspomnienia z dzieciństwa.

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Kapusta ozdobna

Kapusta ozdobna

Kapusta ozdobna ceniona jest za wygląd i smak. Kapusta ozdobna smakuje podobnie do jarmużu, ponieważ należy do tej samej podrodziny kapustnych. Jest jednak mniej gorzka, a wręcz słodsza w smaku. Przepisy z jej wykorzystaniem znajdziesz TUTAJ!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Chryzantemy jadalne

Chryzantemy jadalne

Ze złocienia wieńcowego robi się z sushi i pikle, smaży się go w woku, dodaje do zup i gulaszy.

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Pańska skórka: jak zrobić? Przepis na pańską skórkę
Obwarzanki odpustowe: przepis na domowe obwarzanki
Miodek turecki
Puszyste obwarzanki odpustowe
szyszki-z-ryzu-preparowanego-i-krem-sultanski-przepis.jpg
Czy kapusta ozdobna jest jadalna?
Chryzantemy jadalne
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email