Przepisy z książki "Nalewki. natura zamknięta w butelce" Anny Szubińskiej
Chcesz zacząć domowa produkcje nalewek? Oto kilka przepisów, z którymi poradzi sobie każdy.
Słodko-kwaśna nalewka agrestowa
Nalewka z agrestu nie wymaga długiego leżakowania - wystarczy jej miesiąc, by była pyszna, ale z każdym kolejnym nabiera intensywniejszego smaku i koloru. PRZEPIS
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Nalewka z kwiatów bzu czarnego
Nalewka z kwiatów czarnego bzu to znakomity dodatek do koktajli, pomaga także zapobiegać nadchodzącemu przeziębieniu. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Nalewka z truskawek
Nalewka z truskawek to zamknięty w butelce zapach świeżych owoców, który powróci w długie, zimowe wieczory. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Nalewka ogórkowa
Ta nalewka nie wymaga długiego leżakowania, więc to dobry przepis dla niecierpliwych. Nalewki ogórkowej można skosztować już po miesiącu. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Nalewka poziomkowa
Aromat nalewki z poziomek przywodzi na myśl popołudniowy spacer po rozgrzanym słońcem lesie. PRZEPIS