Oto kilka sprawdzonych przepisów na pyszne bułeczki z jagodami.
Jagodzianki z kruszonką
Jagodzianki to przepyszne bułeczki z owocami, które smakują każdemu miłośnikowi leśnych wędrówek. Jagody do ich przygotowania można zebrać samemu, albo kupić w sklepie. Podajemy przepis na jagodzianki z kruszonką.
więcej...
foto: Shutteratock
Jagodzianki z dodatkiem białego sera
Jagodzianki to nasze dobro narodowe. W sezonie jagodowym trudno o lepszy deser, przekąskę lub nawet śniadanie. Ze szklanką mleka lub kakao smakują nieziemsko, z kawa czy herbatą również. Najlepsze są oczywiście te domowe, własnoręcznie przygotowane. Dziś proponuję przepis na jagodzianki nico inne niż tradycyjne - z dodatkiem białego sera. Smakują obłędnie. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Jagodzianki z borówką amerykańską
Jagodzianki można przygotować również poza sezonem na leśne jagody. Również borówka amerykańska nadaje się do nadziania drożdżowych bułeczek. Domowy wypiek jagodzianek z borówką amerykańską sprawi wam wiele radości. PRZEPIS
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Klasyczne jagodzianki
Bułeczki z jagodami, czyli jagodzianki lub jagodniki, można przyrządzić w bardzo prosty sposób. Z wyrośniętego ciasta należy odrywać kawałki wielkości małych mandarynek i uformować podłużne placki. Na środku każdego położyć łyżkę jagód i dokładnie zlepić ciasto. Sprawdź, jak zrobić bułeczki z jagodami. PRZEPIS
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Bułeczki z jagodami i miodem
Gdy w lasach pełno jagód, nie sposób ich nie wykorzystać w kuchni. Do tego celu polecamy jagodzianki, które z dodatkiem świeżych owoców smakują znakomicie. Podajemy sprawdzony przepis na drożdżowe bułeczki z jagodami i miodem. PRZEPIS
więcej...
foto: pixabay.com
Zwijane drożdżówki z jagodami
Jako smaczny deser, drugie śniadanie czy przekąskę w czasie zabawy polecamy drożdżówki z jagodami, które sprawdzą się w każdych warunkach. Podajemy przepis na zwijane drożdżówki z jagodami. Sprawdź, jak je przygotować.
więcej...
foto: Shutteratock
Razowe jagodzianki
Przepis na zdrowsze niż tradycyjne jagodzianki - z razowej mąki, a także zmielonych orzechów laskowych, które dodają bułeczkom charakteru i interesującego smaku. Sprawdź, jak zrobić, podajemy sprawdzony przepis. PRZEPIS