Domowy smalec jest bardzo prosty do zrobienia. Oto przepis na smalec własnej roboty, który podany z kromką świeżego pieczywa i kiszonym ogórkiem smakuje wyśmienicie. Domowy smalec wieprzowy to dla wielu z nas smak dzieciństwa. OTO PRZEPIS.
więcej...
foto: Shutterstock
Smalec orzechowy
Domowy smalec orzechowy jest pyszny, a jego smak oryginalny - dzięki dodatkowi orzechów laskowych. Łatwy do przygotowania, z chrupiącymi drobinkami orzechów, o ciekawym aromacie - po prostu pycha! SPRAWDŹ PRZEPIS!
więcej...
foto: Shutterstock
Smalec z grzybami
Pieczywo z domowym smalcem to jedna z najpopularniejszych przystawek. W sezonie letnim dobrze jest przygotować go ze świeżymi grzybami i cebulką. Sprawdź, jak to zrobić.
więcej...
foto: Shutterstock
Smalec z fasoli
Jak przygotować jego wegański i wegetariański zamiennik tradycyjnego smalczyku? Podajemy prosty przepis na wegetariański (i wegański) smalec. Nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. SMALEC Z FASOLI!
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Smalec z żurawiną
Smalec z żurawiną to pyszne smarowidło do chleba. Jesienią i zimą smalec dostarcza nam energii. Warto by z tą energią trafiło do naszego organizmu trochę zdrowych dodatków. Żurawina nie tylko jest zdrowa, ale także smaczna. A smalec z żurawiną to najpyszniejszy dodatek do pajdy chleba.
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Smalec sezamowy
Smalec sezamowy przygotowuje się z dwóch rodzajów sezamu: ciemnego i jasnego, a wzbogaca siemieniem lnianym, smażoną cebulką i świeżą natką pietruszki. To eksplozja superfood w łyżce aromatycznej pasty.
To wyjątkowo wykwintna wersja, choć przeznaczona dla amatorów tradycyjnych smaków. Wymaga nieco dłuższych przygotowań, ale naprawdę warto, bo smalec z suszonymi owocami to wyjątkowy dodatek do pieczywa. JAK GO ZROBIĆ?