Jak gotować ziemniaki? Łatwe sposoby na smaczne kartofle
Ziemniaki to najlepszy pokarm na smutki. Każdy z nas od czasu do czasu potrzebuje pożądnej porcji węglodowodanów. Jednak przygotowanie kartofli rodzi pytania: Ile gotować ziemniaki? Jak gotować ziemniaki? A może jednak upiec? Odpowiadamy na wszystkie pytania i radzimy, jak w zdrowy sposób ugotować ziemniaki, aby zachować ich smak i wartości odżywcze.
Ile gotować ziemniaki: całe, pokrojone, w mundurkach?
Gotowanie ziemniaków uzależnione jest od kilku czynników. Po pierwsze od wieku ziemniaków. Młode bulwy mają mniej krochmalu - skrobi ziemniaczanej - a więcej wody. Gotują się szybko. Dojrzałe bulwy gotują się nieco dłużej. W przypadku jesiennych zbiorów czas gotowania ziemniaków może się różnić ze względu na odmianę. Pewnie już spotkaliście się z określeniami ziemniaków: sałatkowe, do pieczenia, do gotowania? Istnieje wiele odmian ziemniaków. Ale nie przejmujcie się, różnice w gotowaniu to zaledwie kilka minut. Zobacz >>> ILE GOTOWAĆ ZIEMNIAKI: CAŁE, POKROJONE, W MUNDURKACH?
Gotowanie ziemniaków w mikrofalówce - jak ugotować ziemniaki w mikrofali
Ziemniaki bardzo łatwo ugotować w mikrofali. Ten prosty przepis na gotowanie ziemniaków w mikrofalówce pomoże Wam skrócić czas przygotowania obiadu. Ziemniaki gotowane w mikrofali mają przyjemny smak, podobny do ziemniaków pieczonych lub gotowanych na parze. I, co najważniejsze, ziemniaki gotowane w mikrofali są gotowe w kilka minut! Zobacz koniecznie >>> JAK UGOTOWAĆ ZIEMNIAKI W MIKROFALI
Ziemniaki pieczone w piekarniku - dobry przepis na pieczone ziemniaki
Ziemniaki pieczone w piekarniku to danie, którego przygotowanie wydaje się bardzo proste. Jak jednak to zrobić, aby pieczone ziemniaki nie były suche i nie przypiekły się zanadto? Zdradzamy przepis na >>> PYSZNE ZIEMNIAKI Z PIEKARNIKA
Ziemniaki w mundurkach: jak je ugotować lub upiec?
Ziemniaki jadane są przez cały rok. Jednak jak je przyrządzać, by nam się nie znudziły, a także nie straciły wartości odżywczych? Można je przygotować w mundurkach - pieczone lub gotowane. Sprawdź, jak przyrządzić >>> ZIEMNIAKI W MUNDURKACH - GOTOWANE LUB PIECZONE
Ziemniaki pieczone jak z ogniska - prosto z piekarnika
Ziemniaki pieczone w ognisku mają charakterystyczną skorupkę, która kryje pyszny kruchy środek. Kartofle pieczone w piekarniku są doskonałe, ale brak tej skorupki powoduje, że ich miąższ ma inną konsystencję. Zobacz koniecznie >>> JAK ZROBIĆ ZIEMNIAKI JAK Z OGNISKA W PIEKARNIKU
Puree ziemniaczane z serkiem topionym
Puree ziemniaczane z serem jest bardzo delikatne i aromatyczne. Topiony ser nadaje dodatkowy pikantno-kremowy smak, dzięki czemu puree jest wyjątkowo smaczne. Ta przystawka jest idealna do mięs, drobiu, ryb lub po prostu do sałatek warzywnych i domowych marynat. Jeśli nie próbowaliście jeszcze połączenia tłuczonych ziemniaków i sera, koniecznie wypróbujcie przepis na >>> PUREE ZIEMNIACZANE Z SERKIEM TOPIONYM
Puree ziemniaczane zapiekane z boczkiem i porem po ukraińsku
Puree ziemniaczane zapiekane z boczkiem i porem po ukraińsku to łatwe i pyszne danie kuchni narodowej naszych wschodnich sąsiadów. Warto go wypróbować jesienią w chłodniejsze dni. To prawdziwe danie na pocieszenie pełne smaku i pożywne. Zobacz, jak zrobić >>> PUREE ZIEMNIACZANE Z BOCZKIEM PO UKRAIŃSKU
Domowe frytki chrupiące i pyszne
Chrupiące frytki domowe bardzo łatwo przygotować, stosując specjalny trik. Dzięki niemu frytki nie nasiąkają tłuszczem. Są nieziemsko chrupiące i przepyszne. Zobacz nasz sprytny przepis podpatrzony w przemysłowej produkcji frytek. Pragniesz chrupkich frytek? Nie czekaj i usmaż je już dzisiaj! >>> DOMOWE FRYTKI CHRUPIĄCE I PYSZNE