Teraz PSTRĄG! 21 przepisów na pstrąga z patelni, piekarnika, folii
Pstrąg to wyśmienita ryba. Ma smaczne mięso i można go szybko przygotować. Tę rybę można smażyć, piec, gotować i wędzić. Każdy sposób jest dobry na pstrąga.
Klikajcie w strzałki, żeby zobaczyć GALERIĘ 21 przepisów z pstrągiem w roli głównej:
Pstrąg z grilla w folii aluminiowej - smaczny i bardzo prosty
Ryba z grilla smakuje wybornie. Do przygotowania w ten sposób znakomicie się sprawdza niedrogi i wszędzie dostępny pstrąg. Pstrąg z grilla w folii aluminiowej to znakomity pomysł na obiad z rusztu - smaczny i bogaty w składniki odżywcze, a przy tym niezwykle aromatyczny. Możn w ten sposób grillować na patelni lub w piekarniku. Zobacz jak zrobić najłatwieszy przepis na >>>PSTRĄGA W FOLII ALUMINIOWEJ
Pstrąg pieczony z jabłkami i cebulką
Pstrąg pieczony z jabłkami i cebulką to potrawa niskokaloryczna. Dodatek dobrze skomponowanej mieszanki ziołowej wydobywa z ryby pełnię smaku. Wypróbuj przepis na >>>PSTRĄGA PIECZONEGO Z JABŁKAMI I CEBULKĄ
Pstrąg pieczony z cząstką cytryny i brokułami
Mięso pstrąga jest bardzo delikatne w smaku, a co najważniejsze mało ościste. Szukasz pomysłu i przepisu na szybki i smaczny obiad? Skosztuj pieczonego pstrąga według przepisu na >>>PSTRĄGA Z CYTRYNĄ I BROKUŁAMI
Pstrąg właściwości odżywcze - dlaczego warto jeść pstraga?
Pstrąg jest rybą niedocenianą, a szkoda, ponieważ ma wiele cennych właściwości zdrowotnych. Ponadto jest tani i powszechnie dostępny. Warto zjadać go nie tylko od święta, ale również w dni powszednie. Dlaczego? Sprawdź, jakie właściwości zdrowotne ma pstrąg >>>DLACZEGO WARTO JEŚĆ PSTRĄGA
Pstrąg po portugalsku
Kuchnie śródziemnomorskie bogate są w rybne przepisy. Portugalska receptura na pstrąga zachwyci Cię i oczaruje smakiem. Koniecznie wypróbuj przepis na >>>PSTRĄGA PO PORTUGALSKU
Pstrąg pieczony z cukinią
Pstrąg pieczony z cukinią to proste w przygotowaniu, lecz pełne smaku i aromatu danie obiadowe. Delikatność mięsa z pstrąga idealnie podkreśli łagodna cukinia. Świeże zioła i orzeźwiająca cytryna dodają całości ostatniego szlifu. Pstrąg pieczony z cukinią, podawany z sosem pietruszkowym i świeżym pieczywem pasuje nie tylko na specjalne okazje. Wypróbuj przepis na >>>PSTRĄGA Z PIECZONEGO Z CUKINIĄ
Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią
Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią zachowuje wilgotność i niebywały smak. Rybia pieczona razem z warzywami to gotowa porcja odżywczego białka i niezbędnych witamin. Dodatek pikantnych przypraw nadaje potrawie charakteru. Koniecznie spróbuj przepisu na >>>PSTRĄGA PIECZONEGO W CAŁOŚCI Z PIECZARKAMI I DYNIĄ
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym w papilotach to bardzo aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno jako potrawa obiadowa, jak i kolacyjna. Jest niezwykle smaczny, a do tego bardzo efektownie wygląda. Sprawdź, jak przygotować >>>PSTRĄGA PIECZONEGO Z MASŁEM CZOSNKOWYM
Pstrąg pieczony w całości w folii z warzywami
Pstrąg pieczony w całości w folii z warzywami to łatwy przepis na wykwintne danie. Przygotowanie pstrąga nie nastręcza trudności, a efekt jest oszałamiający. Pyszny, aromatyczny i delikatny w smaku pstrą pieczony w folii z warzywami sprawdzi się jako danie główne lub przystawka na każdej rodzinnej uroczystości. Zobacz, jak zrobić >>>PSTRĄGA PIECZONEGO W CAŁOŚCI Z WARZYWAMI
Pstrąg pieczony z migdałami
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie smacznej i efektownie wyglądającej ryby. Czasem warto wrócić do tradycji kulinarnej. Pstrąg w migdałach to jedno z najstarszych polskiej kuchni rybnej. Sprawdź, jak zrobić >>>PSTRĄGA PIECZONEGO Z MIGDAŁAMI
Tatar z pstrąga tęczowego
Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami to jedna z ulubionych przystawek Roberta Sowy. Robert Sowa, szef kuchni, właściciel N31 restaurant by Robert Sowa oraz Fork restaurant, zawsze stawia na jakość produktów, kojarząc doskonałe smaki w wyborne danie. Tatar z pstrąga tęczowego to jedno z tych dań które można przygotować w zaciszu kuchni, tak jak kuchmistrz. Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”. Zobacz, jak zrobić >>>TATAR Z PSTRĄGA TĘCZOWEGO
Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem
Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem to elegancka przystawka. Rodzinne biesiadowanie to najlepszy czas by sięgnąć po wędzoną rybę, ale tylko taką pochodzącą z domowej przetwórni, albo z wędzarni opalanej dobrym drewnem (olchowym, leszczynowym). Jedna porcja tej pysznej sałatki to zaledwie 195 kcal! Zobacz jak przygotować >>> SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
Łatwy makaron z pstrągiem tęczowym w kremowym sosie
Makaron z pstrągiem tęczowym to pyszne danie na rodzinny obiad. Prosty przepis na to szybkie danie krok po kroku poprowadzi was przez meandry gotowania. Delikatny kremowy sos i przepyszne ryba skuszą każdego, nawet niejadka. Sprawdź jak przyrządzić >>>ŁATWY MAKARON Z PSTRĄGIEM W KREMOWYM SOSIE
Mus z pstrąga na przystawkę
Mus z pstrąga z dodatkiem żelatyny to pomysł na efektowną przystawkę. Podajemy go w postaci pokrojonego w plastry pasztetu na zimno (terriny) lub w formie małych piramidek. To oryginalne danie z ryby świetnie nadaje się na przyjęcia i święta. Zobacz, jak zrobić >>>MUS Z PSTRĄGA NA PRZYSTAWKĘ
Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami
Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami to zdrowa porcja sycącej ryby. Pstrąg tęczowy należy do ryb łososiowatych. Jest wszechstronną rybą, którą można piec, gotować i smaży. Pieczony zachowuje jędrność i doskonały smak. Pieczenie ma tę zaletę, że przygotowanie obiadu nie jest pracochłonne i nie wydziela żadnych przykrych zapachów. Zobacz, jak zrobić >>>TĘCZOWEGO PSTRĄGA PIECZONEGO W FOLII Z PESTO I POMIDORKAMI
Pstrąg w sosie winogronowym
Podajemy przepis na wyśmienitą rybę: pstrąg w sosie winogronowym. Delikatne filety z pstrąga doskonale komponują się z lekko słodkim sosem z winogron, zyskując ciekawy i wyjątkowo szlachetny smak. Warto spróbować pstrąga według przepisu na >>>PSTRĄGA DUSZONE W SOSIE WINOGRONOWYM
Pstrąg duszony w ziołach
Dużym atutem pstrąga, zwłaszcza dla dbających o zdrowie, jest mała zawartość tłuszczu. Przygotuj na obiad lub wigilijną wieczerzę duszonego pstrąga! Podajemy sprawdzony przepis na >>>PSTRĄGA DUSZONEGO W ZIOŁACH
Pstrąg faszerowany z orzechami
Pstrąg z orzechami włoskimi, świeżą papryką i natką pietruszki - to danie dowodzi, że potrawy rybne mogą być smaczne i wyrafinowane. Zobacz, jak przygotować >>> PSTRĄGA FASZEROWANEGO ORZECHAMI
Pstrąg na parze w stylu azjatyckim
Pstrąg na parze jest przepyszny. Szczególnie, gdy go podacie z obłędnym sosem z chili i limonką w stylu azjatyckim. Wypróbujcie ten przepis na ekspresowe danie obiadowe z pstrąga. Szczególnie, gdy macie okazję kupić tę smaczną rybę w promocyjnej cenie! Zobacz, jak przyrządzić przepis na >>>PSTRĄGA NA PARZE W STYLU AZJATYCKIM
Pstrąg smażony na maśle z cebulą i cytryną
Pstrąg smażony na maśle to jeden z absolutnie rozkoszych przepisów na tę smaczną rybę. Orzechowy smak smażonego masła idealnie podkreśla delikatność ryby. Koniecznie wypróbujcie ten łatwy przepis na >>>PSTRĄGA SMAŻONEGO NA MAŚLE
Chrupiący pstrąg z patelni
Chrupiący pstrąg z patelni to jedno z najsmaczniejszych dań kuchni rybnej. W ten sposób można smażyć całe pstrągi razem z głowami. Oczywiście ryby muszą być sprawione. Tradycyjny przepis na smażonego pstrąga przypadnie do gustu każdemu. Zobacz, jak przygotować tę królewską rybę według przepisu na >>>CHRUPIĄCEGO PSTRĄGA Z PATELNI