Dobry pasztet to ukoronowanie kulinarnego wysiłku świątecznego. Pasztet zazwyczaj podaje się w pierwszy i drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Pyszni się na stole od śniadanie do kolacji. Podaje się do niego marynowane grzybki, śliwki i gruszki oraz sosy. Obowiązkowo żurawinowy lub chrzanowy. Jak zrobić pasztet na święta? Zobacz 10 przepisów i wybierz najlepszy dla siebie!
Mięso na pasztet uduszone w piwie nabiera niezwykłej soczystości i kruchości. Dzięki temu przygotowany z niego garmaż jest delikatny i puszysty, a jednocześnie soczysty. Ten pasztet rozpływa się w ustach i ma szansę stać się gwiazdą świątecznego stołu. Zobacz przepis, jak zrobić >>> PASZTET MIĘSNY NA PIWIE
Pasztet z płucek i boczku z dodatkiem wołowej wątroby to ekonomiczna wersja ulubionego pasztetu. Płucka wieprzowe i boczek są dość tanie, tak jak wołowa wątroba. Można do tej bazy dodać także zachowane kawałki pieczeni. Zawsze namawiamy do nie wyrzucania resztek pieczonego mięsa i przygotowanie z nich pysznego pasztetu. Wypróbuj przepis, jak upiec >>>OSZCZĘDNY PASZTET Z PODROBAMI
Domowy pasztet chętnie przygotowujemy na święta czy inne uroczyste okazje. Pieczenie pasztetu wymaga odrobiny wysiłku, jednak jego smak wynagrodzi te trudy. Zobacz sprawdzony przepis na idealny na święta, z suszonymi owocami i grzybami >>>PASZTET ŚWIĄTECZNY
Pasztet z galaretką z żurawiny to potrawa wykwintna, wprost idealna na odświętny stół. Słodko-kwaśna galaretka z żurawiny doskonale pasuje do mięsnego pasztetu, podkreślając jego smak. Wypróbuj przepis na elegancki i przepyszny >>>PASZTET Z GALARETKĄ Z ŻURAWINY
Pasztet z suszonymi śliwkami to niekwestionowany król świątecznego stołu. Przygotowanie jest łatwe. A smak? Po prostu palce lizać! Zobacz koniecznie przepis, jak zrobić >>>PASZTET Z ŁOPATKI I BOCZKU Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Pasztet z kaczki z dodatkiem mięsa wieprzowego to klasyka kuchni staropolskiej. Ten pyszny pasztet z chrupiącymi migdałami w środku uświetni każde rodzinne spotkanie. Pasztet do wyborna domowa wędlina doskonała od święta i na co dzień. Koniecznie zobacz przepis, jak przyrządzić >>>PASZTET Z KACZKI Z MIGDAŁAMI
Terrina z kurczaka to rodzaj pasztetu gotowanego w kąpieli wodnej. Ten rodzaj wędliny domowej doskonale prezentuje się odświętnych półmiskach, jak i na codziennej kromce chleba. Lekkostrawna terrina z kurczaka ze zdrowym i smacznym czosnkiem niedźwiedzim będzie smakowała dzieciom i dorosłym. Zobacz przepis, jak przygotować >>>LEKKI PASZTET Z KURCZAKA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Pasztet klasyczny swój smak zawdzięcza mieszaniu różnych gatunków mięs - im ich więcej, tym smak pasztetu bogatszy. Delikatności tej domowej wędlinie dodają jarzyny, z którymi dusi się mięso na pasztet. Wypróbuj nasz przepis na >>>PASZTET KLASYCZNY Z MIESZANYCH MIĘS
Domowy pasztet nadaje się na świąteczny stół, ale też do codziennych kanapek. Oto sprawdzony przepis na przepyszny pasztet domowy. Zobacz koniecznie recepturę na najlepszy >>>DOMOWY PASZTET
Dziczyzna zajmowała ważne miejsce w kuchni staropolskiej. Dziś niezbyt doceniana, ma jednak grono zagorzałych fanów. Pasztet z dzika to jedna z najpopularniejszych potraw z dziczyzny. Sprawdź przepis, jak zrobić >>>TRADYCYJNY PASZTET Z DZIKA