Pasztet na święta: TOP 10 najlepszych pasztetów domowych
Dobry pasztet to ukoronowanie kulinarnego wysiłku świątecznego. Pasztet zazwyczaj podaje się w pierwszy i drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Pyszni się na stole od śniadanie do kolacji. Podaje się do niego marynowane grzybki, śliwki i gruszki oraz sosy. Obowiązkowo żurawinowy lub chrzanowy. Jak zrobić pasztet na święta? Zobacz 10 przepisów i wybierz najlepszy dla siebie!
Pasztet mięsny na piwie
Mięso na pasztet uduszone w piwie nabiera niezwykłej soczystości i kruchości. Dzięki temu przygotowany z niego garmaż jest delikatny i puszysty, a jednocześnie soczysty. Ten pasztet rozpływa się w ustach i ma szansę stać się gwiazdą świątecznego stołu. Zobacz przepis, jak zrobić >>> PASZTET MIĘSNY NA PIWIE
Oszczędny pasztet z podrobami
Pasztet z płucek i boczku z dodatkiem wołowej wątroby to ekonomiczna wersja ulubionego pasztetu. Płucka wieprzowe i boczek są dość tanie, tak jak wołowa wątroba. Można do tej bazy dodać także zachowane kawałki pieczeni. Zawsze namawiamy do nie wyrzucania resztek pieczonego mięsa i przygotowanie z nich pysznego pasztetu. Wypróbuj przepis, jak upiec >>>OSZCZĘDNY PASZTET Z PODROBAMI
Świąteczny pasztet
Domowy pasztet chętnie przygotowujemy na święta czy inne uroczyste okazje. Pieczenie pasztetu wymaga odrobiny wysiłku, jednak jego smak wynagrodzi te trudy. Zobacz sprawdzony przepis na idealny na święta, z suszonymi owocami i grzybami >>>PASZTET ŚWIĄTECZNY
Pasztet z galaretką z żurawiny
Pasztet z galaretką z żurawiny to potrawa wykwintna, wprost idealna na odświętny stół. Słodko-kwaśna galaretka z żurawiny doskonale pasuje do mięsnego pasztetu, podkreślając jego smak. Wypróbuj przepis na elegancki i przepyszny >>>PASZTET Z GALARETKĄ Z ŻURAWINY
Pasztet z łopatki i boczki z suszonymi śliwkami
Pasztet z suszonymi śliwkami to niekwestionowany król świątecznego stołu. Przygotowanie jest łatwe. A smak? Po prostu palce lizać! Zobacz koniecznie przepis, jak zrobić >>>PASZTET Z ŁOPATKI I BOCZKU Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Pasztet z kaczki z migdałami
Pasztet z kaczki z dodatkiem mięsa wieprzowego to klasyka kuchni staropolskiej. Ten pyszny pasztet z chrupiącymi migdałami w środku uświetni każde rodzinne spotkanie. Pasztet do wyborna domowa wędlina doskonała od święta i na co dzień. Koniecznie zobacz przepis, jak przyrządzić >>>PASZTET Z KACZKI Z MIGDAŁAMI
Pasztet z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim
Terrina z kurczaka to rodzaj pasztetu gotowanego w kąpieli wodnej. Ten rodzaj wędliny domowej doskonale prezentuje się odświętnych półmiskach, jak i na codziennej kromce chleba. Lekkostrawna terrina z kurczaka ze zdrowym i smacznym czosnkiem niedźwiedzim będzie smakowała dzieciom i dorosłym. Zobacz przepis, jak przygotować >>>LEKKI PASZTET Z KURCZAKA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Pasztet klasyczny z mieszanych mięs
Pasztet klasyczny swój smak zawdzięcza mieszaniu różnych gatunków mięs - im ich więcej, tym smak pasztetu bogatszy. Delikatności tej domowej wędlinie dodają jarzyny, z którymi dusi się mięso na pasztet. Wypróbuj nasz przepis na >>>PASZTET KLASYCZNY Z MIESZANYCH MIĘS
Domowy pasztet dla każdego
Domowy pasztet nadaje się na świąteczny stół, ale też do codziennych kanapek. Oto sprawdzony przepis na przepyszny pasztet domowy. Zobacz koniecznie recepturę na najlepszy >>>DOMOWY PASZTET
Pasztet z dzika
Dziczyzna zajmowała ważne miejsce w kuchni staropolskiej. Dziś niezbyt doceniana, ma jednak grono zagorzałych fanów. Pasztet z dzika to jedna z najpopularniejszych potraw z dziczyzny. Sprawdź przepis, jak zrobić >>>TRADYCYJNY PASZTET Z DZIKA