Mięsa pieczone na Boże Narodzenie: 11 pomysłów na święta oraz 10 przepisów ekstra
Świąteczne pieczyste to danie wspaniałe. Najczęściej przyrządzane z wieprzowiny, która cieszy się niesłabnącym powodzeniem w kuchni polskiej. Mięsa pieczona na Boże Narodzenie pachną czosnkiem, rozmarynem i majerankiem. Ulubionymi przyprawami Polaków. Oto 11 nieoczywistych, lecz spektakularnych przepisów na pieczone w całości schaby, karkówki i boczki oraz 10 receptur ekstra na dania z popularnego schabu karkowego. Klikajcie i wybierajcie do smaku i aromatu!
Schab karkowy szpikowany czosnkiem
Pieczony schab karkowy szpikowany czosnkiem to pieczeń idealna na świąteczny obiad. Prosta w przygotowaniu pieczona karkówka, wygląda doskonale i smakuje wybornie. Zobacz przepis, jak upiec najlepszy >>>SCHAB KARKOWY PIECZONY
Idealna pieczeń ze schabu wieprzowego
Soczysty schab pieczony to ulubione świąteczne danie Polaków. Dlaczego? Zamarynowanie mięsa zajmuje tylko kilka minut. A w dniu świątecznym wystarczy wstawić mięso do pieca i gotowe! To danie dla każdego, kto lubi dobrze zjeść, ale niekoniecznie pocąc się przy kuchni. Jak upiec schab żeby był soczysty? Poznaj przepis na >>>IDEALNĄ PIECZEŃ ZE SCHABU WIEPRZOWEGO
Schab nadziewany po włosku pomidorami, pesto i mozzarellą
Wieprzowy schab faszerowany świeżymi pomidorami, sosem pesto i plastrami mozzarelii to włoski sposób na idealną pieczeń. Schab jest soczysty i przepyszny. Koniecznie wypóbuj ten łatwy przepis na pyszny >>>SCHAB NADZIEWANY PO WŁOSKU
Soczysty schab w cieście francuskim
Schab w cieście francuskim to danie, które bardzo efektownie prezentuje się na stole, a jest jednocześnie smaczne i niekłopotliwe do przygotowania. Wystarczy ładny kawałek schabu, opakowanie ciasta francuskiego i odrobina dodatków, by wyczarować schab w cieście francuskim. Koniecznie sprawdź przepis na >>>SCHAB PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Karkówka w zalewie octowej z piekarnika
Karkówka marynowana w zalewie octowej jest niesamowicie miękka, soczysta i aromatyczna. Nie wymaga wielkiego nakładu pracy, ale wymaga cierpliwości. Żeby wyszła idealnie musi sobie poleżakować w zalewie przynajmniej jedną noc, a i 2 całe doby jej nie zaszkodzą, wręcz przeciwnie. Warto ją jednak podczas marynowania od czasu do czasu przekręcić, aby aromaty marynaty mogły dotrzeć do całego kawałka mięsa. Zobacz koniecznie łatwy przepis na >>>SOCZYSTĄ KARKÓWKĘ W ZALEWIE OCTOWEJ
Idealnie soczysty boczek pieczony w musztardzie
Boczek pieczony w musztardzie to na ciepło doskonałe danie główne. Na zimno świetny na półmiski i do kanapek. Tak przygotowany po prostu rozpływa się w ustach. Do przyrządzenia wystarczą 3 główne składniki: dobrej jakości wieprzowy boczek, musztarda i czosnek. Zobacz recepturę, jak zrobić >>>BOCZEK PIECZONY W MUSZTARDZIE
Schab w marynacie mlecznej - najdelikatniejszy schab pieczony
Schab moczony w mleku zyskuje na kruchości i delikatności. To sprawdzony przepis na soczystą pieczeń lub kotlety. Schab w mlecznej marynacie to nieskoplikowany sposób. Wystarczy zamarynować mięso w mleku na 24 godziny. Wypróbuj koniecznie ten prosty przepis >>>SCHAB W MARYNACIE MLECZNEJ
Karkówka pieczona w rękawie
Pieczona karkówka to prawdziwy przysmak. Jest soczysta, aromatyczna i dosłownie rozpływa się na języku. Zobacz, jak upiec schab w rękawie, aby był naprawdę soczysty i pyszny, według przepisu na >>>SCHAB KARKOWY PIECZONY W RĘKAWIE
Schab karkowy lakierowany w azjatyckim stylu
Schab karkowy lakierowany to pyszna pieczeń w azjatyckim stylu - mocno przyprawiona aromatycznymi, korzennymi przyprawami i marynowana w sosie sojowym. Soczysty i pyszny schab karkowy rozkocha w sobie Twoich bliskich. Zobacz koniecznie przepis na >>>SCHAB KARKOWY LAKIEROWANY
Pieczony boczek nadziewany po włosku
Pieczony boczek po włosku nadziewany mielonym mięsem to pyszne danie obiadowe. Jeśli zostaną resztki z przyjemnością sięgnięsz po półmisek z plasterkami tego boczku. Rozpływający się w ustach boczek pachnący włoskimi przyprawami dobry jest na każdą okazję. Zobacz koniecznie przepis, jak upiec >>>BOCZEK NADZIEWANY PO WŁOSKU
Pieczony schab nacinany z pomidorami i serem
Schab to efektowne danie uwielbiane przez wszystkich. Pieczeń ma tę przewagę nad kotletami, że wystarczy wszystko przygotować i wstawić do piekarnika. Gotowe! Wypróbuj ten obłędny przepis na >>>PIECZEŃ ZE SCHABU NACINANĄ z POMIDORAMI i SEREM
Co zrobić z karkówki? Oto 10 sprawdzonych przepisów na schab karkowy
Schab karkowy ze względu jest przerośniety tłuszczem. Tłuszcz to nośnik smaku. Wszystko co zawiera tłuszcz wydaje się nam smaczniejsze. Dlatego karkówka uchodzi za najsmaczniejszą część tuszy wieprzowej. W okresie przedświątecznym karczek wieprzowy ma zazwyczaj promocyjną cenę. Warto rozważyć upieczenie schabu karkowego w całości lub w plastrach na świąteczny obiad. Zobacz 10 najlepszych przepisów na karczek wieprzowy.
Zobacz także GALERIĘ: CO ZROBIĆ Z KARKÓWKI? 10 PRZEPISÓW NA KARCZEK WIEPRZOWY