Kulki z paluszków krabowych surimi: łatwy przepis na pyszną i tanią zakąskę

Kulki z paluszków krabowych surimi: łatwy przepis na pyszną i tanią zakąskę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pyszne kulki krabowe z paluszków surimi i dwóch rodzajów sera

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kulki z paluszków krabowych surimi to łatwy sposób na pyszną zakąskę. To przepis absolutnie ekonomiczny! Polecam!

Składniki

  • 240 g paluszków krabowych surimi

  • 160 g serka topionego

  • 50 g sera żółtego

  • 2 jajka ugotowane na twardo

  • 2-3 łyżki majonezu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Paluszki krabowe i serek topiony włożyć na 30 minut do zamrażarki.

  • Zamrożone surimi i serek zetrzeć na tarce o małych otworach. 

  • Zetrzeć również ser żółty i jajka. 

  • Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez i ponownie wymieszać. 

  • Z masy uformować kulki. W każdą wbić szpadkę lub drewniany patyczek. 

  • Przed podaniem przechowywać w lodówce. 

Ocena: 5
Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl. Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Autorka książki "Dzieje łakomstwa i obżarstwa" (wyd. Harde, 2019), współautorka "Królestwa zup" (wyd. Harde, 2019).