Mannowiec z mandarynkami: łatwy przepis na najlepsze ciasto domowe
Wątróbki z kurczaka z grilla - przepis na tanie grillowanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Wątróbki z kurczaka z grilla to danie proste, ale bardzo wyraziste w smaku.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Doskonała potrawa na grillową biesiadę przy piwie. Danie oryginalne i o zdecydowanym smaku, a przy tym przyjazne dla kieszeni. podajemy przepis na wątróbki z kurczaka z grilla.
Składniki
60 dag wątróbek kurzych
puszka jasnego piwa jasnego
szczypta soli
szczypta pieprzu
przyprawa do grilla
4 duże cebule
łyżka octu balsamicznego
natka pietruszki
Przygotowanie krok po kroku:
Dzień przed grillowaniem umyć wątróbkę, przełożyć do głębokiego naczynia, zalać piwem, odstawić do lodówki
Cebulę obrać i pokroić w duże talarki, polać je octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na tacce.
Wątróbkę lekko natrzeć przyprawami, ułożyć na cebuli. Aby wątróbka szybciej doszła, przykryć całość drugą tacką aluminiową.
Piec ok. 20-30 minut. Wątróbka ma puścić soki, cebula ma zmięknąć. Pod koniec pieczenia posypać wątróbkę odrobiną soli.
Uwaga! Nie wolno solić wątróbki wcześniej, bo stwardnieje.