Wątróbki z kurczaka z grilla - przepis na tanie grillowanie

Wątróbki z kurczaka z grilla - przepis na tanie grillowanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Wątróbki z kurczaka z grilla to danie proste, ale bardzo wyraziste w smaku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Doskonała potrawa na grillową biesiadę przy piwie. Danie oryginalne i o zdecydowanym smaku, a przy tym przyjazne dla kieszeni. podajemy przepis na wątróbki z kurczaka z grilla.

Składniki

  • 60 dag wątróbek kurzych

  • puszka jasnego piwa jasnego

  • szczypta soli

  • szczypta pieprzu

  • przyprawa do grilla

  • 4 duże cebule

  • łyżka octu balsamicznego

  • natka pietruszki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dzień przed grillowaniem umyć wątróbkę, przełożyć do głębokiego naczynia, zalać piwem, odstawić do lodówki

  • Cebulę obrać i pokroić w duże talarki, polać je octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem. Ułożyć na tacce.

  • Wątróbkę lekko natrzeć przyprawami, ułożyć na cebuli. Aby wątróbka szybciej doszła, przykryć całość drugą tacką aluminiową.

  • Piec ok. 20-30 minut. Wątróbka ma puścić soki, cebula ma zmięknąć. Pod koniec pieczenia posypać wątróbkę odrobiną soli.

  • Uwaga! Nie wolno solić wątróbki wcześniej, bo stwardnieje.

Ocena: 0