Obłędna zupa z czerwonej papryki z mozzarellą

2021-03-29
Obłędna zupa z czerwonej papryki  z mozzarellą
Autor: Shutterstock Zupa z czerwonej  papryki  poprawi  humor i zdrowie
łatwy
20 min
4

Obłędna zupa z papryki z mozzarellą to danie dla miłośników aromatycznych, sycących zup. Napełni  brzuch, rozgrzeje ciało, nakarmi zmysły  zapachem i smakiem, da poczucie spełnienia. Łatwa do przygotowania  nie zmęczy w kuchni. Ideał!

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i  pokroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
  • W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać paprykę i chwilę smażyć mieszając, dodać posiekany czosnek i pomidory, zalać bulionem i dodać przecier.
  • Doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu  przez 0-35 minut.
  • Zmiksować i przelać przez sitko, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
  • Podawać bardzo  gorącą, posypaną startą mozzarellą, z grzankami z bułki.