Smaki Mistrzów

Chcesz gotować jak szef kuchni? Czasem to wcale nie jest takie trudne. Szefowie kuchni, mistrzowie znani z programów kulinarnych dzielą się czasem swoimi wypróbowanymi przepisami. Zamieszczamy je dla Was, byście w swoich domowych kuchniach też wspięli się na mistrzowski poziom!

Smaki Mistrzów

Przepis na guacamole według Pascala Brodnickiego!

Najsłynniejsza, meksykańska, zimna przystawka guacamole jest sosem przygotowanym głównie z dojrzałego awokado, które pysznie smakuje i rewelacyjnie wpływa na nasz organizm ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Uważamy, że warto jest samodzielnie przygotować tę potrawę, a przepis na guacamole według znanego kucharza Pascala Brodnickiego jest wyjątkowo łatwy i szybki. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łosoś gravlax z sałatką z soczewicy, marchewki i selera naciowego: przepis Agaty Wojdy [WIDEO]

Łosoś gravlax to  skandynawski sposób przygotowanie i podania świeżego, surowego łososia. Delikatna ryba wyśmienicie smakuje z orzeźwiającą sałatką z soczewicy , marchewki i selera naciowego. Tak przygotowuje i  serwuje łososia Agata Wojda, szefowa kuchni hotelu Bellotto. Obejrzyj kolejny odcinek programu Smaki Agaty  - na antenie NOWA TV i wypróbuj przepis!

Domowy hummus, czyli pasta z ciecierzycy - przepis Agaty Wojdy [WIDEO]

Hummus to pasta z ciecierzycy  - pyszne danie rodem z Bliskiego Wschodu. Hummus idealnie komponuje się z pieczywem, sałatkami, grzankami. Hummus łatwo przygotujemy w domu i zrobimy  nim furorę -  szczególnie gdy skorzystamy z przepisu  Agaty Wojdy, szefa kuchni  hotelu Bellotto i gwiazdy  programu kulinarnego Smaki Agaty.

Premiera „Amy Schumer uczy się gotować” w Food Network: program pełen humoru i pysznych przepisów

Zdobywczyni nagrody Emmy®, stand-uperka i aktorka Amy Schumer zaprosi widzów do swojego domu, by pokazać od kuchni życie w czasie kwarantanny. Lekcji gotowania udzieli jej mąż, szef kuchni Chris Fischer, a za kamerą stanie... opiekunka ich syna, Jane. Nowy, pełen humoru program na antenie Food Network już w niedzielę, 2 sierpnia o godz. 14:45.

Chrupiące skrzydełka kurczaka z 6 składników: przepis z programu „Amy Schumer uczy się gotować”

Chrupiące skrzydełka kurczaka to marzenie każdego smakosza. Bo kto nie lubi chrupkich z wierzchu, soczystych w środku kąsków? Oto przepis Chrisa Fischera z programu „Amy Schumer uczy się gotować”, wyprodukowanego dla stacji Food Network, który przeniesie Was do raju dla łakomczuchów. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pierogi leniwe na wędzonym twarogu: oryginalne i pyszne

Doskonale znamy leniwe pierogi, a właściwie kluski. A skoro w sklepach mamy wędzony twaróg, albo sami go sobie możemy uwędzić, czas aby powstała zupełnie nowa wersja leniwych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tomasz Jakubiak poleca: Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami

Soczyste mięso, doskonały sos i ziemniaki, które nie mają sobie równych - domowe jedzenie można wznieść na wyżyny sztuki kulinarnej. Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami i mirabelkowym chrzanem to jeden z genialnych przepisów jakie prezentuje Tomasz Jakubiak w swoim programie „Sztuka mięsa”. Trzeci sezon programu można oglądać na TVN Style.   

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sztuka mięsa, sztuka gotowania: wywiad z Tomaszem Jakubiakiem, kucharzem i królem życia

Tomasz Jakubiak, kucharz i gospodarz programów kulinarnych, swój sukces zawdzięcza bezkompromisowej postawie. Szczery do bólu i uczciwy w kuchni. Człowiek spełniony. Uroczy gawędziarz i doskonały kompan przy stole. Właśnie rozpoczął się 3. sezon programu "Sztuka mięsa". Z tej okazji uchylił rąbka tajemnicy, jaki jest Tomasz Jakubiak? Co myśli o kuchni polskiej? Czego nigdy by nie ugotował? Kogo chce karmić i dlaczego? 

Restauracja KANAPA: wyszukana kuchnia ukraińska pełna smaku i magii [RECENZJA]

W sercu warszawskiego Starego Mokotowa w pięknej willi mieści się ukraińska restauracja Kanapa - wykreowana przez Dymitr Borysowa. Ukraińska kuchnia jest szczera i smaczna. Ale w mistrzowskim wydaniu Kanapy to prawdziwa mekka smakoszy. Szef kuchni Stanislav Malovytskyi wznosi ukraińską kuchnię na absolutne wyżyny sztuki kulinarnej. W ramach festiwalu Fine Dining Week od 12 lutego do 1 marca za jedyne 129 zł osoby od osoby możecie doświadczyć zmysłowej podróży smakami Ukrainy. Jeśli marzycie o romantycznej kolacji we dwoje, to rezerwujcie stolik już dzisiaj. 

Magda Gessler na Boże Narodzenie: najlepsze przepisy kulinarnej celebrytki

Magda Gessler najlepiej wie, jak urządzić niezapomniane i smaczne Boże Narodzenie. Dlatego wielką niekłamaną przyjemnością kolekcjonujemy patenty wybitnej restauratorki i gwiazdy telewizji. Jej wypróbowane przepisy to gwarancja udanych świąt. Oto niektóre z nich. 

Strona 1 z 7