Smaki Mistrzów

Chcesz gotować jak szef kuchni? Czasem to wcale nie jest takie trudne. Szefowie kuchni, mistrzowie znani z programów kulinarnych dzielą się czasem swoimi wypróbowanymi przepisami. Zamieszczamy je dla Was, byście w swoich domowych kuchniach też wspięli się na mistrzowski poziom!

Smaki Mistrzów

Restauracja KANAPA: wyszukana kuchnia ukraińska pełna smaku i magii [RECENZJA]

W sercu warszawskiego Starego Mokotowa w pięknej willi mieści się ukraińska restauracja Kanapa - wykreowana przez Dymitr Borysowa. Ukraińska kuchnia jest szczera i smaczna. Ale w mistrzowskim wydaniu Kanapy to prawdziwa mekka smakoszy. Szef kuchni Stanislav Malovytskyi wznosi ukraińską kuchnię na absolutne wyżyny sztuki kulinarnej. W ramach festiwalu Fine Dining Week od 12 lutego do 1 marca za jedyne 129 zł osoby od osoby możecie doświadczyć zmysłowej podróży smakami Ukrainy. Jeśli marzycie o romantycznej kolacji we dwoje, to rezerwujcie stolik już dzisiaj. 

Magda Gessler na Boże Narodzenie: najlepsze przepisy kulinarnej celebrytki

Magda Gessler najlepiej wie, jak urządzić niezapomniane i smaczne Boże Narodzenie. Dlatego wielką niekłamaną przyjemnością kolekcjonujemy patenty wybitnej restauratorki i gwiazdy telewizji. Jej wypróbowane przepisy to gwarancja udanych świąt. Oto niektóre z nich. 

Ewa Wąsikowska-Tomczyńska i Szymon Czerwiński gotują najlepszy makaron z łososiem

Gościem najnowszego odcinka vloga Ewy Wąsikowskiej-Tomczyńskiej był Szymon Czerwiński. A właściwie to Ewa była gościem w kuchni Szymona. Razem, przy miłej pogawędce, przygotowali przepyszny makaron z łososiem. Zobaczcie koniecznie!

Pulpety z kaczki jak z Gospody pod Rumianym Jabłkiem inspiroweane przepisem Magdy Gessler (Kuchenne Rewolucje)

W 7. odcinku 20. sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler zawitała do Glewa, niewielkiej wsi w Kujawsko-Pomorskiem. Zachwyciła się tam pięknem swojskiej okolicy, gospodarstwem usytuowanym nad brzegiem Wisły i pysznymi, starymi odmianami jabłek w sadzie. Ale nie tylko. Okazało się bowiem, ze właścicielka Gospody pod Rumianym Jabłkiem, może pochwalić się nie tylko pięknymi widokami i znakomitymi, lokalnymi produktami, ale także smakiem, który umożliwił jej dopracowanie przepisów do perfekcji.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Tatar z pomidora według Magdy Gessler: przepis na smaczną przekąskę

Tatar z pomidora to pyszne danie, które najlepiej przygotować w sezonie letnim, gdy świeżych pomidorów jest w bród. Magda Gessler przekonuje, że właśnie dorodne, dojrzałe pomidory pełne słońca i witamin nadają tej przystawce wyjątkowego smaku. Tatar z pomidora jest nie tylko smaczny, ale niskokaloryczny i lekkostrawny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​ to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Nie wyglądają perfekcyjnie, ale są za to pyszne i zdrowe. Łatwe ciastka dla całej rodziny proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Risotto podlewane grzybowym bulionem od Matteo Brunetti

Mateo Brunetti - finalista programu Masterchef, podczas poznańskiego spotkania w ramach Elica RoadShow zdradził nam swój przepis na fantastyczne włoskie risotto z grzybami. Próbowaliśmy i szczerze polecamy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Gołąbki z młodej kapusty z sosem ze świeżych pomidorów: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Gołąbki z młodej kapusty z sosem ze świeżych pomidorów to wegański przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Doskonały pomysł na niekonwencjonalne gołąbki dla każdego proponuj Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Brzoskiwniowo-migdałowa beza to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanej kobiety, dziewczyny, mamy, babci proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pierś z kurczaka z młodymi ziemniakami i sałatą rzymską: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Smażone pierś kurczaka podana z młodymi ziemniakami i sałatą rzymską z winegretem to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pożywny wiosenny obiad dla całej rodziny proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 6