Smaki Mistrzów

Chcesz gotować jak szef kuchni? Czasem to wcale nie jest takie trudne. Szefowie kuchni, mistrzowie znani z programów kulinarnych dzielą się czasem swoimi wypróbowanymi przepisami. Zamieszczamy je dla Was, byście w swoich domowych kuchniach też wspięli się na mistrzowski poziom!

Smaki Mistrzów

Tomasz Jakubiak poleca: Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami

Soczyste mięso, doskonały sos i ziemniaki, które nie mają sobie równych - domowe jedzenie można wznieść na wyżyny sztuki kulinarnej. Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami i mirabelkowym chrzanem to jeden z genialnych przepisów jakie prezentuje Tomasz Jakubiak w swoim programie „Sztuka mięsa”. Trzeci sezon programu można oglądać na TVN Style.   

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sztuka mięsa, sztuka gotowania: wywiad z Tomaszem Jakubiakiem, kucharzem i królem życia

Tomasz Jakubiak, kucharz i gospodarz programów kulinarnych, swój sukces zawdzięcza bezkompromisowej postawie. Szczery do bólu i uczciwy w kuchni. Człowiek spełniony. Uroczy gawędziarz i doskonały kompan przy stole. Właśnie rozpoczął się 3. sezon programu "Sztuka mięsa". Z tej okazji uchylił rąbka tajemnicy, jaki jest Tomasz Jakubiak? Co myśli o kuchni polskiej? Czego nigdy by nie ugotował? Kogo chce karmić i dlaczego? 

Restauracja KANAPA: wyszukana kuchnia ukraińska pełna smaku i magii [RECENZJA]

W sercu warszawskiego Starego Mokotowa w pięknej willi mieści się ukraińska restauracja Kanapa - wykreowana przez Dymitr Borysowa. Ukraińska kuchnia jest szczera i smaczna. Ale w mistrzowskim wydaniu Kanapy to prawdziwa mekka smakoszy. Szef kuchni Stanislav Malovytskyi wznosi ukraińską kuchnię na absolutne wyżyny sztuki kulinarnej. W ramach festiwalu Fine Dining Week od 12 lutego do 1 marca za jedyne 129 zł osoby od osoby możecie doświadczyć zmysłowej podróży smakami Ukrainy. Jeśli marzycie o romantycznej kolacji we dwoje, to rezerwujcie stolik już dzisiaj. 

Magda Gessler na Boże Narodzenie: najlepsze przepisy kulinarnej celebrytki

Magda Gessler najlepiej wie, jak urządzić niezapomniane i smaczne Boże Narodzenie. Dlatego wielką niekłamaną przyjemnością kolekcjonujemy patenty wybitnej restauratorki i gwiazdy telewizji. Jej wypróbowane przepisy to gwarancja udanych świąt. Oto niektóre z nich. 

Ewa Wąsikowska-Tomczyńska i Szymon Czerwiński gotują najlepszy makaron z łososiem

Gościem najnowszego odcinka vloga Ewy Wąsikowskiej-Tomczyńskiej był Szymon Czerwiński. A właściwie to Ewa była gościem w kuchni Szymona. Razem, przy miłej pogawędce, przygotowali przepyszny makaron z łososiem. Zobaczcie koniecznie!

Pulpety z kaczki jak z Gospody pod Rumianym Jabłkiem inspiroweane przepisem Magdy Gessler (Kuchenne Rewolucje)

W 7. odcinku 20. sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler zawitała do Glewa, niewielkiej wsi w Kujawsko-Pomorskiem. Zachwyciła się tam pięknem swojskiej okolicy, gospodarstwem usytuowanym nad brzegiem Wisły i pysznymi, starymi odmianami jabłek w sadzie. Ale nie tylko. Okazało się bowiem, ze właścicielka Gospody pod Rumianym Jabłkiem, może pochwalić się nie tylko pięknymi widokami i znakomitymi, lokalnymi produktami, ale także smakiem, który umożliwił jej dopracowanie przepisów do perfekcji.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Tatar z pomidora według Magdy Gessler: przepis na smaczną przekąskę

Tatar z pomidora to pyszne danie, które najlepiej przygotować w sezonie letnim, gdy świeżych pomidorów jest w bród. Magda Gessler przekonuje, że właśnie dorodne, dojrzałe pomidory pełne słońca i witamin nadają tej przystawce wyjątkowego smaku. Tatar z pomidora jest nie tylko smaczny, ale niskokaloryczny i lekkostrawny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Kruche ciastka – Rock buns – z marchewką​ to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Nie wyglądają perfekcyjnie, ale są za to pyszne i zdrowe. Łatwe ciastka dla całej rodziny proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Risotto podlewane grzybowym bulionem od Matteo Brunetti

Mateo Brunetti - finalista programu Masterchef, podczas poznańskiego spotkania w ramach Elica RoadShow zdradził nam swój przepis na fantastyczne włoskie risotto z grzybami. Próbowaliśmy i szczerze polecamy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Gofry na słodko: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Gofry na słodko to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanych naszych dzieci proponuje gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Strona 1 z 7