Zimowa surówka teściowej z białej i czerwonej kapusty z marchewką w czosnkowym sosie
Przepyszna sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z owoców morza, której nie odmówiłby sam Neptun
Ocena: 0,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 0 MINUT
Porcja dla: 0 OSÓB
Majonezowa sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi to pyszna przystawka nie tylko na odświętny stół. Do przygotowania sałatki można również wykorzystać mieszanki owoców morza już ugotowane. Wtedy przygotowanie tej pysznej sałatki zajmie wam tylko kilka chwil.
Składniki
300 g krewetek
300 g tuszek kalmarów
200 g paluszków krabowych surimi
5 jajek
4-6 łyżek majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku (ewentualnie)
Przygotowanie krok po kroku:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę.
Krewetki ugotować w lekko osolonej wodzie. Studzimy.
Tuszki kalmarów kroimy w krążki. Gotujemy krótko, żeby nie przegotować. Studzimy.
Paluszki krabowe kroimy na kawałki.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez, ewentualnie posiekaną natkę pietruszki lub koperku i ponownie mieszamy.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska