Sałatka z gotowanej ryby z ryżem i pomidorami - sycąca i smakowita sałatka rybna
Sałatka z fasolki szparagowej i buraczków z serem pleśniowym: przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sałatka z fasolki szparagowej i buraków należy do sałatek warstwowych, a to oznacza, że w przypadku podania jej w przezroczystym naczyniu, będzie niezwykle efektownie wyglądać. Sprawdź, jak ją przygotować.
Składniki
SKŁADNIKI SAŁATKI:
1/2 kg zielonej fasolki szparagowej
mały słoik marynowanych buraczków
10 dag sera pleśniowego typu blue
garść posiekanych orzechów włoskich
SOS:
4 łyżki oliwy
łyżka czerwonego octu balsamicznego
łyżeczka cukru
sól
pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Fasolkę szparagową obrać i ugotować na półtwardo.
Na półmisku ułożyć warstwami fasolkę i buraczki w plasterkach, a następnie obłożyć pokruszonym serem.
Posypać orzechami i polać sosem przygotowanym ze wszystkich wymienionych składników,