Rolada serowa - znakomite serowe rollsy z chrzanowym farszem

Rolada serowa - znakomite serowe rollsy z chrzanowym farszem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Roladki serowe

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rolada serowa z żółtego sera z nadzieniem z jajek, warzyw, szynki i chrzanu to smaczna przekąska, którą można przygotować z lodówkowych resztek.

Składniki

  • 300 g sera żółtego

  • 2 jajka na twardo

  • 1 czerwona papryka

  • 1 cebula

  • 3 gałązki bazylii

  • 3 łyżki masła

  • 1 łyżeczka chrzanu tartego

  • 150 g szynki w cienkich plasterkach

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, bazylie drobno posiekać.

  • Masło utrzeć z chrzanem, dodać posiekane składniki i wymieszać.

  • Ser rozgrzać w kąpieli wodnej, a gdy zrobi się miękki rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii aluminiowej.

  • Na rozwałkowany ser wyłożyć farsz i ciasno zwinąć roladę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na godzinę.

  • Po schłodzeniu pokroić na 1-centymetrowe plastry.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5