Marynata z hiszpańskich oliwek z białą czekoladą

2021-03-29
Marynata z hiszpańskich oliwek z białą czekoladą
Autor: photos.com Oliwki, biała czekolada, czerwony pieprz i tymianek - wyborne połączenie.
łatwy
10 min
4

Osobom, które chcą przygotować wyjątkowe, aczkolwiek szybkie i proste danie, polecamy oliwkowe marynaty. Dodając do hiszpańskich oliwek warzywa, owoce, zioła czy przyprawy możemy stworzyć ciekawe połączenia smaków. Nie musimy się tu ograniczać, ponieważ oliwki idealnie komponują się zarówno z pikantnymi, jak i kwaśnymi składnikami. Niektórzy podają oliwki również w wersji słodkiej, np.: z białą czekoladą lub miodem. Pomysłów na marynaty do oliwek jest bardzo wiele. Możemy je więc stosować przy różnych okazjach – spotkaniu z przyjaciółkami, rodzinnym obiedzie, czy romantycznej kolacji we dwoje.

SKŁADNIKI

  • 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 75 g białej czekolady
  • tymianek
  • czerwony pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czarne hiszpańskie oliwki wsyp do miseczki.
  • Dodaj białą czekoladę pokruszona w średnie kawałki, posyp tymiankiem i różowym pieprzem.
  • Starannie wymieszaj.