Bakłażan po włosku - przepis na bakłażana z anchois i kaparami

2021-03-29
Bakłażan po włosku - przepis na bakłażana z anchois i kaparami
Autor: Shutterstock Bakłażany doskonale smakują z wyrazistymi w smaku dodatkami, takimi jak anchois czy kapary.
łatwy
15 min
4

Bakłażan po włosku to bardzo prosta, a zarazem wyszukana przekąska. Do jej przygotowania potrzebne będą kapary, anchois i pomidory. Podajemy dobry przepis na przystawkę z bakłażana rodem z kuchni włoskiej.

Polecamy także: KUCHNIA WŁOSKA - dlaczego kochamy włoską kuchnię [najlepsze przepisy]

SKŁADNIKI

  • duży bakłażan
  • oliwa
  • 3 pomidory
  • 6 filetów anchois
  • 1 łyżka kaparów OLE!
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Bakłażana pokrój w plastry, posmaruj je oliwą i smaż na patelni przez 6 minut, aż będą zarumienione z obu stron.
  • Filety z anchois i pomidory pokrój bardzo drobno, dodaj kapary, sól i pieprz i wymieszaj.
  • Mieszankę nakładaj na jeszcze ciepłe plastry bakłażana.