Pasta brokułowa z fetą - super pomysł na zieloną pastę do dekoracji wielkanocnych przysmaków

Pasta brokułowa z fetą
Autor: Shutterstock Pasta brokułowa z fetą jest smaczna i ma piękny kolor.
łatwy
15 min
4

Pasta brokułowa z fetą to smaczny dodatek do warzyw czy krakersów, fantastyczne nadzienie do faszerowanych jaj i znakomity krem do dekorowania świątecznych potraw. 

SKŁADNIKI

  • 300 g brokułów
  • 150 g fety
  • cukier i sól
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brokuły (świeże lub mrożone) ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
  • Brokuły odcedzić i zblendować.
  • Ser rozkruszyć i ugnieść widelcem, a następnie rozdrabniać blenderem,  dodając po trochu zblendowane brokuły. Smak pasty można podkręcić dodając rozgnieciony czosnek lub posiekane świeże zioła.
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej