Pierogi różne

Polskie pierogi to zdecydowana gwiazda rodzimych kulinariów - uwielbiana zarówno przez rodaków, jak i turystów. Jednak świat pierogów i podobnych do nich dań jest znacznie szerszy. Rosjanie zajadają się swoimi pielmieni, Gruzini mają chinkali, a w Azji Środkowej każdy region ma coś do dodania od siebie. Warto więc poznać mniej popularne receptury.

Pierogi różne

Pierogi różne wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Zupa warzywna z dodatkiem tortellini - zdrowa i sycąca

Zupa warzywna z dodatkiem tortellini - zdrowa i sycąca

Porcja ciepłej warzywnej zupy to znakomita dawka witamin. Jeśli dodamy do niej włoskie pierożki tortellini, wypełnione mięsnym nadzieniem, staje się ona bardzo treściwa i daje energii na wiele godzin.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Uszka ze śledziem: przepis na tradycyjne polskie danie na Wigilię

Uszka ze śledziem: przepis na tradycyjne polskie danie na Wigilię

Uszka do wigilijnego barszczu najczęściej mają grzybowy farsz. A przecież w dawnej kuchni polskiej podawano uszka również z farszem rybnym lub śledziowym. Jeśli masz ochotę na zmiany, chcesz głębiej sięgnąć do tradycji albo po prostu kochasz dania rybne - wypróbuj nasz przepis na uszka ze śledziem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pyszne pierogi z dynią i soczewicą - niedrogi przepis

Pyszne pierogi z dynią i soczewicą - niedrogi przepis

Pierogi  z dynią i soczewicą zasmakują nie tylko wegetarianom. To porcja zdrowego błonnika, roślinnego białka i  przede wszystkim - smaku! Spróbuj  ich, a nie pożałujesz!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami

Pieczone pierożki drożdżowe z pieczarkami

Pieczone pierożki z pieczarkami doskonale smakują z dodatkiem czystego barszczu czy  rosołu w filiżance. Danie wegetariańskie, smakują także mięsożercom. Nie są trudne do przygotowania, jedyną niedogodnością jest czas oczekiwania na wyrośnięcie ciasta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi ziemniaczane z kurczakiem i szpinakiem

Pierogi ziemniaczane z kurczakiem i szpinakiem

Pierogi ziemniaczane z kurczakiem i szpinakiem to pyszne danie obiadowe. Idealne na dzień powszedni, a z odpowiednimi dodatkami doskonały obiad w dzień świąteczny. Można pierogi nadziać farszem z piersi kurczaka i szpinaku lub mięsem mielonym, wieprzową potrawką z warzywami, nadzieniem ruskim. Każda wersja będzie smaczna. Wystarczy uruchomić swoją wyobraźnię. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierogi z botwiną i serem feta

Pierogi z botwiną i serem feta

Pierogi z botwiną i serem feta są świetnym urozmaiceniem naszej diety. Botwina dostarcza nam wielu antyoksydantów, niezbędnych organizmowi. Pierogi z buraczkowym nadzieniem efektownie wyglądają i wybornie smakują. Takie pierogi nadziane młodymi liśćmi buraka i słonym serem może zrobić każdy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym

Pierożki ze szpinakiem i serkiem topionym idealnie sprawdzą się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i danie na domowej kolacji. Z łatwością spakujesz je również do pudełka i zabierzesz ze sobą do pracy.

Polecamy również: Orkiszowe pierogi z soczewicą i kaszą gryczanąPierogi z dynią, Pyszne pierogi z owocami  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas: pieczone pierogi z wołowiną po argentyńsku

Empanadas to pieczone pierogi z nadzieniem mięsnym, ale także ziemniaczanym, serowym lub warzywnym. Każdy region Argentyny, skąd empanadas wyemigrowały w świat, ma swoje oryginalne nadzienie do empanadas. Przygotowanie pieczonych pierogów w stylu południowo-amerykańskim nie jest trudne, a efekt przerasta najśmielsze oczekiwania. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pierogi z makiem: przepis na oryginalne danie na Wigilię [WIDEO]

Pierogi z makiem: przepis na oryginalne danie na Wigilię [WIDEO]

Pierogi z makiem to danie typowo wigilijne. Do sporządzenie ich używamy zmielonego w maszynce maku ale też możemy ułatwić sobie pracę i użyć gotowej masy makowej. Oczywiście do pierogów dodamy miód i bakalie.  Polecamy również inne przepisy na świąteczne pierogi: Wigilijne pierogi z kapustą i grzybamiPierogi z rybą oraz Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Pierogi z białym makiem i ryżem

Pierogi z białym makiem i ryżem

Pierogi z białym makiem mogą być smacznym daniem obiadowym lub stanowić deser. Smakują nieziemsko o każdej porze.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 3