Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze

2021-03-29
Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze
Autor: Shutterstock Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze to danie dla odważnych.
łatwy
30 min
4

Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze to coś dla miłośników dań "z ogniem". Intensywna i aromatyczna zarazem, ale z lekką nutką miodowej słodyczy.

SKŁADNIKI

  • 4 kawałki kiełbasy
  • pół szklanki pikantnego ketchupu
  • łyżka miodu
  • ząbek czosnku
  • łyżka sosu sojowego
  • pieprz
  • mielone chilli
  • mielony imbir

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać keczup, sos, miód i przyprawy.
  • Marynatę odstawić na 15 minut do lodówki. W tym czasie dość gęsto ponacinać kiełbasę.
  • Kiełbaski podpiec przez ok. 7 min na grillu, a następnie jeszcze gorące posmarować glazurą.
  • Ułożyć z powrotem na ruszcie i piec jeszcze ok. 10 min, obracając i smarując glazurą.