Roladki z szynki nadziewane pastą serową: idealna przystawka pod coś mocniejszego

Roladki z szynki nadziewane pastą serową: idealna przystawka pod coś mocniejszego

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Roladki z szynki z pastą serową o wyrazistym smaku

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Roladki z szynki nadziewane pastą serową to idealna przystawka pod coś mocniejszego. Ale smakuje także tym, którzy nie piją. Ostra pasta serowa doskonale daje się zawijać w plasterki wędliny, ale znakomicie smakuje też z warzywami lub po prostu na pieczywie czy krakersach.

Składniki

  • 20 plasterków szynki - najlepsza będzie konserwowa

  • 20 dag ostrego żółtego sera w kawałku

  • 20 dag twarogu

  • 4-5 łyżek majonezu

  • 2-3 ząbki czosnku

  • sól, pieprz i 1 łyżeczka sosu sojowego do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, na cienkie wiórki

  • Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do niego starty żółty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Wymieszać na pastę. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem do smaku.

  • Tak przygotowaną pastę nakładać na plasterek szynki i zwijać wędlinę w rulon. Można spiąć wykałaczką. Te roladki doskonale smakują z kleksem z borówek lub żurawiny.

Ocena: 2,7
Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, nie tylko kulinarnych.