Przepyszne rzodkiewki pieczone - sprawdź, jak smakują rzodkiewki z piekarnika

2021-03-29
Przepyszne rzodkiewki pieczone - sprawdź, jak smakują rzodkiewki z piekarnika
Autor: Shutterstock Pieczone rzodkiewki są przepyszne, a ich przygotowanie bardzo łatwe.
łatwy
15 min
4

Rzodkiewki pieczone w słodko-wytrawnej marynacie to doskonałe mini danie - łatwe do przygotowania, niedrogie, efektowne, ale przede wszystkim - przepyszne! Zachęcamy do wypróbowania.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 4 pęczki rzodkiewek
  • 3 łyżeczki syropu klonowego
  • 5 łyżek oleju sezamowego jasnego
  • łyżeczka mieszanki przypraw do szakszuki
  • łyżka listków świeżego tymianku
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rzodkiewki dokładnie umyć, odciąć liście zostawiając centymetr zielonych łodyżek, przekroić na pół.
  • Przyprawy dokładnie wymieszać i zamarynować w nich rzodkiewki przez 15 minut, posypać drobnymi listkami tymianku.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 25 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można także grillować.