Paluszki serowe z kminkiem - pyszna przekąska lub dodatek do zupy

Paluszki serowe z kminkiem - pyszna przekąska lub dodatek do zupy

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Paluszki serowe z kminkiem są świetną domową przegryzką, świetnie smakują podane na przykład do piwa. Ale można też wykorzystać je jako składnik dania obiadowego, podając je zamiast pasztecików do czerwonego barszczu.

Składniki

  • 150 g maąki

  • 150 g twarogu

  • 150 g masła

  • 1 jajko

  • sól

  • kminek, czarnuszka, sezam

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ser przetrzeć przez sito, a następnie posiekać z masłem, mąką i żółtkiem.

  • Gdy składniki się połączą zagnieść ciasto i uformować paluszki.

  • Ułożyć paluszki na blasze wyłożonej papierem, na wierzchu posmarować białkiem, posypać solą i ziarnami.

  • Piec w 170 st. C przez 15 min.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0