Biała kiełbasa w cieście francuskim - znakomita do żurku

2022-04-04
Biała kiełbasa w cieście francuskim
Autor: Shutterstock Biała kiełbasa w cieście francuskim to doskonały pomysł na pasztecik do zupy
łatwy
20 min
4

Biała kiełbasa w cieście francuskim to świetny pomysł na przekąskę. Można do niej podać żurek lub zupę cebulową. Jest to ciekawa propozycja na świąteczny, wielkanocny stół. najlepiej do tego dania nadają się kiełbaski cienkie, które idealnie sprawdza się do zapieczenia w cieście.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko musztardą, posypać majerankiem. Pokroić na kwadraty. 
  • Kiełbasę pokroić na tyle porcji, ile jest kwadratów ciasta francuskiego.
  • Na każdym kwadracie położyć 1 porcję kiełbasy, skleić po przekątnej.
  • Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • Piec 20 minut w 180°C lub do zrumienienia. 
  • Podawać z żurkiem lub zupą cebulową
Żurek czy barszcz biały? Która wielkanocna zupa jest lepsza?

Żurek, czy barszcz biały? Receptura na zakwas i 5 przepisów na tradycyjną polską zupę