Biała kiełbasa w cieście francuskim - znakomita do żurku

Biała kiełbasa w cieście francuskim - znakomita do żurku

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Biała kiełbasa w cieście francuskim to doskonały pomysł na pasztecik do zupy

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Biała kiełbasa w cieście francuskim to świetny pomysł na przekąskę. Można do niej podać żurek lub zupę cebulową. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować musztardą, posypać majerankiem. Pokroić na kwadraty. 

  • Kiełbasę pokroić na tyle porcji, ile jest kwadratów ciasta francuskiego.

  • Na każdym kwadracie układać 1 porcję kiełbasy, skleić po przekątnej.

  • Ciasto posmarować rozkłóconą jajkiem.

  • Piec 20 minut w 180°C lub do zrumienienia. 

  • Podawać z żurkiem lub zupą cebulową

Ocena: 5