Pasztet do smarowania

2021-03-29
Pasztet do smarowania
Autor: Shutterstock Pasztet posypany pestkami granatu to świetna propozycja na wykwintną przekąskę.
średni
45 min
4

Pasztet do smarowania pieczywa to idealna przekąska śniadaniowa. Do pasztetów najlepiej dodawać mięso najwyższej jakości. Ważne, aby było świeże i soczyste.

Więcej inspiracji na wspaniałe, smaczne i domowe potrawy znajdziesz w nowej książce "Domowa produkcja żywności". Sprawdź, jakie przepisy możesz wypróbować!

SKŁADNIKI

  • 1/2 kg kurzej lub indyczej wątróbki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka majonezu
  • 4 łyżki serka kanapkowego
  • sól, pieprz
  • łyżka suszonego majeranku
  • łyżka oleju
  • szczypta chili

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wątróbkę oczyść, umyj i osusz. Duś przez kilka minut w niewielkiej ilości wody.
  • Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Wrzuć do malaksera ugotowaną wątróbkę, usmażoną cebulę i czosnek.
  • Zmiksuj. Do masy dodaj majonez oraz serek, dopraw do smaku.