Wydarzenia

W świecie kulinariów dzieje się dużo. Targi kulinarne, zjazdy food trucków i promocje produktów regionalnych - zawsze jest w czym wybierać. Godne polecenia są również kursy gotowania, fotografowania potraw czy też stylizacji dań. To najlepszy sposób na doszlifowanie umiejętności pod okiem specjalistów.

Wydarzenia

Plebiscyt: Gwiazda Wigilijnego Stołu

Zupa grzybowa, czy czerwony barszcz z uszkami? Smażony karp, czy liny w śmietanie? Makowiec, czy sernik? Co na pewno znajdzie się na Waszym wigilijnym stole? Co jest u Was gwiazdą Gwiazdki?  Zapraszamy Was do Wielkiego PLEBISCYTU. To dzięki Waszym głosom  wybierzemy potrawę najważniejszą, najpopularniejszą, najbardziej lubianą – słowem taką, która na polskim wigilijnym stole obowiązkowo musi być. Głosujcie na gwiazdę wigilijnego stołu >>> PLEBISCYT!  

Mistrzowskie gotowanie z Michelem Moranem

Na 18. piętrze "młotka", jak warszawiacy czule nazywają wieżowiec przy Smolnej 8, odbyło się prawdziwe spotkanie na szczycie. Pretekstem dla warsztatów z mistrzem Michelem Moran, była premiera portalu kulinarnego www.youkencook.pl. Miłośnicy gotowania znajdą tam m.in. przepisy video z Michelem Moran, który jest ambasadorem marki Kenwood.  I oto spełniły się moje najskrytsze marzenia. Porozmawiać z szefem kuchni Bistro de Paris, wyśmienitym kucharzem i telewizyjnym celebrytą oraz popracować z robotem Kenwood Chef XL. Znalazłam się w kulinarnym niebie!

Restauracja KANAPA: wyszukana kuchnia ukraińska pełna smaku i magii [RECENZJA]

W sercu warszawskiego Starego Mokotowa w pięknej willi mieści się ukraińska restauracja Kanapa - wykreowana przez Dymitr Borysowa. Ukraińska kuchnia jest szczera i smaczna. Ale w mistrzowskim wydaniu Kanapy to prawdziwa mekka smakoszy. Szef kuchni Stanislav Malovytskyi wznosi ukraińską kuchnię na absolutne wyżyny sztuki kulinarnej. W ramach festiwalu Fine Dining Week od 12 lutego do 1 marca za jedyne 129 zł osoby od osoby możecie doświadczyć zmysłowej podróży smakami Ukrainy. Jeśli marzycie o romantycznej kolacji we dwoje, to rezerwujcie stolik już dzisiaj. 

Po operze na kolację. Zaprasza: Opera Rara ze smakiem

„Opera Rara ze smakiem” to projekt towarzyszący festiwalowi Opera Rara. Zaproszenie do stołu to najlepszy sposób, by pełniej przeżyć koncert i uzupełnić to doświadczenie o doznania zmysłu smaku.  

Wielka Uczta Warszawska 1-2 lutego 2020. Musisz tam być!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się 1-2 lutego Centrum Praskim Koneser. Brzmi smacznie? Koniecznie już zarezerwujcie ten weekend!!!

Fine Dining Week Zima 2020 rusza z menu tematycznym. Rezerwuj już dzisiaj!

Największe wydarzenie polskiej sceny fine diningowej powraca w nowej odsłonie! Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week najwybitniejsi w Polsce szefowie kuchni zaproszą Gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata. Rezerwacje na www.FineDiningWeek.pl właśnie się rozpoczęły.

„Jedz Pij Warszawo” - 25-26 stycznia - tradycja i nowoczesność czyli kulinarna kultura stolicy [WIDEO]

W dniach 25 i 26 stycznia odbędzie się festiwal „Jedz Pij Warszawo”. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy. Bilety dostępne już od 20 zł. W programie wydarzenia między innymi: live cooking  i degustacje, karnawał przekąsek i zakąsek, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z najlepszymi szefami kuchni, sommelierami i barmanami, strefa WEGE WAWA i targ festiwalowy oraz pokazy, wykłady i debaty wokół tematu jedzenia i picia. W ostatni weekend stycznia zapraszamy do Pałacu Kultury i Nauki, aby celebrować to co najlepsze wokół polskiego stołu!

Wielka Uczta Warszawska powraca! Kolejna edycja już w lutym!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już w pierwszy weekend lutego!

Muzeum Polskiej Wódki zaprasza na interaktywną wystawę

Jego moc jest doceniana na całym świecie. Jego nazwa jest znana i kojarzona niezmiennie z naszym krajem. Jednak o jego produkcji, historii i miejscu w polskiej tradycji nie każdy wie równie wiele. Jego szczegółowe dzieje można poznać w nowoczesnym, interaktywnym Muzeum Polskiej Wódki w Warszawie. Święto tego niezwykłego produktu – Polskiej Wódki – obchodziliśmy 13 stycznia.

Jedz Pij Warszawo [25 i 26 stycznia 2020] - kup bilet na największe wydarzenie kulinarne roku

Festiwal „Jedz Pij Warszawo”, największe w Polsce wydarzenie dedykowane szeroko rozumianej kulturze konsumpcji i biesiadowania, odbędzie się 25 i 26 stycznia 2020 r. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. To jednocześnie reaktywacja legendarnej „Wystawy Kucharskiej” z 1902 roku, kiedy to Warszawa stała się jednym z pierwszych miejsc apoteozy i świętowania sztuki kulinarnej w Europie.

Strona 1 z 21