Racuchy budyniowe - przepis na puszyste placuszki z patelni
Przepis na czekoladowy napój indiańskich kochanków

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Czekolada to bardzo silny afrodyzjak. jego działanie można jeszcze wzmocnić za pomocą przypraw.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Czekolada poprawia nastrój, dodaje energii dzięki węglowodanom i kofeinie, poprawia koncentrację dzięki pirazynie, a do tego dostarcza dużej dawki magnezu. Warto czasem po nią sięgnąć i wypróbować na przykład przepis na czekoladowy napój indiańskich kochanków.
Składniki
500 ml mleka
125 ml słodkiej śmietanki (36%)
100 g gorzkiej czekolady
2 łyżeczki cukru pudru,
1/2 łyżeczki cynamonu
2 szczypty chili
Przygotowanie krok po kroku:
Mleko i śmietankę wlać do rondla, ogrzewając powoli doprowadzić do wrzenia.
Dodać pokruszoną na małe kawałki czekoladę, cynamon, cukier i chili.
Podgrzewać jeszcze ok. 10 min, uważając, aby czekolada się nie zagotowała.
Napój można podawać natychmiast po przygotowaniu, ale będzie bardziej aromatyczny jeżeli zostanie schłodzony, a następnie przed podaniem podgrzany.