Domowe piwo imbirowe - jak przygotować piwny napój imbirowy w domu

Domowe piwo imbirowe - jak przygotować piwny napój imbirowy w domu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Domowe piwo imbirowe znakomicie smakuje w długie zimowe wieczory.

Domowe piwo imbirowe ma piękny zapach, intensywny smak i znakomicie gasi pragnienie. To znakomity, orzeźwiający napój na każdą porę roku, orzeźwiający, musujący, po prostu pyszny.

Ważne!

Gotowe piwo imbirowe, jeśli przechowujemy je dłużej niż 2-3 dni należy codziennie odkręcić na moment, aby wypuścić gaz. W przeciwnym razie butelka może eksplodować.

Ocena: 1,7
Redaktorka serwisu Beszamel.pl, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami.