Obłędne sakiewki naleśnikowe z wędzoną rybą

2021-03-29
Sakiewki naleśnikowe
Autor: Shutterstock Naleśniki z oryginalnym nadzieniem z ryby.
łatwy
40 min
4

W tych naleśnikach nic nie jest konwencjonalne - począwszy od niestandardowego nadzienia z wędzonej ryby i groszku po sposób zwijania. Sakiewki naleśnikowe z wędzoną rybą smakują obłędnie, wyglądają super zachęcająco i nie są trudne do przygotowania.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę obrać z ości i ugotować w mleku, aż zacznie się rozpadać. Mleko odlać i odstawić.
  • Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rumienić przez 2-3 minuty po czym dodać mleko, w którym gotowała się ryba.
  • Rozprowadzić zasmażkę i wymieszać na gładką masę, dodać bulion i zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
  • Rybę wymieszać z rozmrożonym groszkiem i dodać do sosu. Nadzienie ułożyć na środku każdego naleśnika, utworzyć sakiewkę i przewiązać szczypiorkiem.