Z czym jeść pancakes? Garść super pomysłów na dodatki do pankejków
Puszyste naleśniki twarogowe: przepis na sycące śniadanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Naleśniki z okruchami twarogu są puszyste, pyszne i pożywne
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Puszyste naleśniki, jeszcze ciepłe, prosto z patelni to pyszny pomysł na śniadanie. Jeszcze lepszy, gdy do ciasta dodamy pokruszony twaróg. Takie śniadanie będzie nas syciło przez długi czas.
Składniki
150 g mąki
3 jajka
300 g twarogu półtłustego typu klinek
250 ml kefiru
2 łyżki cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.
Do jajek dodać sól i kefir. Ponownie wymieszać.
Dodać pokruszony twaróg, proszek do pieczenia i mąkę. Wymieszać. Otrzymane ciasto powinno być gęściejsze niż na zwykłe naleśniki.
Ciasto wylewać na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Zrumienić z obu stron.
Podawać z masłem i miodem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska