Naleśniki z chińskim farszem - tradycja z nutą Orientu
Jak zrobić amerykańskie naleśniki? Podajemy przepis na pancakes

Autor Zdjęcia: photos.com
Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki, można podawać na słodko lub w wersji wytrawnej
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Pancakes możesz serwować także w wersji wytrawnej, np. z serem lub bekonem. Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek.
Składniki
1,5 szklanki mąki
3,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 łyżka cukru
1,25 szklanki mleka
1 jajko
3 łyżki roztopionego masła
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
W misce wymieszaj łyżką suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Zrób dołek. Wlej do niego mleko, roztopione, lekko ostudzone masło i wbij jajko. Zmiksuj całość, aż masa będzie miała gładką konsystencję.
Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni i wylewaj na nią ciasto - około 1/3 szklanki na jeden naleśnik. Smaż z dwóch stron, aż będzie lekko brązowy.
Naleśniki amerykańskie najlepiej smakują na ciepło, podawane prosto z patelni, polane syropem klonowym. Możesz jednak podawać je tak, jak lubisz najbardziej. Świetnie smakują także w wersji wytrawnej - z bekonem, serem lub szpinakiem.
Wszystko dla Twojego zwierzaka w niskiej cenie! Nie przegap zniżek na Telekarma kody rabatowe.