Ziołowa dorada z pietruszką i tymiankiem: przepis na doradę

2021-03-29
Ziołowa dorada z pietruszką i tymiankiem
Autor: thinkstockphotos.com Sprawdź, jak przygotować pyszną doradę z ziołami
łatwy
30 min
4

Dorada to delikatna i pyszna ryba, nie wymaga wielu dodatków - wystarczy trochę świeżych ziół i czosnku. Sprawdź, jak zrobić pyszną doradę z pietruszką i tymiankiem - podajemy sprawdzony przepis.

SKŁADNIKI

  • 2 średnie dorady
  • 2 ząbki czosnku
  • cytryna
  • po 4 gałązki pietruszki i tymianku
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Dorady umyj, osusz, natnij dwukrotnie z każdej strony.
  • Wyszoruj cytryny i zetnij z nich skórkę obieraczką do warzyw, skórkę zachowaj, a sokiem obficie skrop ryby.
  • Odstaw na 15 minut, potem natrzyj je solą i pieprzem, do środka włóż po kawałku skórki, ząbku czosnku i po dwie gałązki natki i tymianku.
  • Grilluj po ok. 10 minut z każdej strony. Podawaj z cytryną.