Ryż z dynią: karaibski przepis na dyniowe risotto
Dorsz pieczony w folii: sprawdzony przepis!

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pieczony dorsz to świetny pomysł na lekką kolację. Można modyfikować dodatki - za każdym razem ryba będzie smakowała inaczej.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Dorsz pieczony w folii do doskonały pomysł na kolację - danie jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Idealne dla tych, którzy się odchudzają i walczą z cholesterolem. Jak upiec dorsza w folii aluminiowej? Podajemy sprawdzony przepis!
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Składniki rozdziel na dwie części. Rybę ułóż na dwóch dużych kawałkach folii aluminiowej.
Obok dorsza ułóż cząstki pomidorów bez skórki, plasterki cukinii, kawałki papryki oraz po ząbku czosnku.
Rybę i warzywa skrop oliwą, oprósz kolendrą, miętą i pieprzem.
Folię zawiń jak pakiecik, ułóż na blasze. Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
Po wyjęciu z piekarnika ułóż w folii na talerz, rozwiń ją. Danie polej sosem ze śmietany i przetartego czosnku (ilość wedle uznania), doprawionym solą (wersja wzbogacona sosu - dodaj do śmietany trochę sera pleśniowego). Rybę można podać z pieczywem lub ryżem.