Kotelciki mielone z boczku z serem

2021-03-29
Kotleciki mielone z boczku
Autor: Shutterstock Kotleciki mielone z boczku są bardzo soczyste
łatwy
30 min
4

Kotleciki mielone z boczku są delikatne i soczyste. Dodatek sera sprawia, że się nie rozpadają i nabierają dodatkowego, serowego aromatu.

Przepis opracowały i  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 300 g boczku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • sól i pieprz
  • mąka
  • bułka tarta
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Boczek zmielić w maszynce do mięsa. Ser zetrzeć na tarce.
  • Wymieszać zmielony boczek z serem i rozmąconym jajkiem, dodać mleko i przyprawy, dokładnie wymieszać.
  • Masę odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie uformować małe kotleciki. .
  • Kotlety panierować w mace, jajku i w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.