Bezglutenowe spaghetti z fasolką szparagową

Bezglutenowe spaghetti z fasolką szparagową

Autor Zdjęcia: Dorota Kalita-Typa

Spaghetti na zielono - z fasolką szparagową i pesto własnej roboty

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Poznaj przepis na spaghetti w wersji bezglutenowej. Makaron podaj z fasolką szparagową i sosem pesto własnej roboty, a więc całkowicie na zielono. Co powiesz na tak przyrządzone spaghetti? 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do kubka miksera wlej kremówkę i olej. Wrzuć do tego posiekaną bazylię, obrany i zmiażdżony czosnek oraz parmezan. Wszystko zmiksuj na gładki sos, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw.

  • Fasolkę szparagową gotuj około 8-10 minut we wrzącej, posolonej wodzie i odcedź. Warzywo gotowane tak krótko będzie apetycznie chrupiące.

  • Makaron ugotuj al dente i odcedź, następnie wymieszaj z fasolką i sosem pesto. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
     

Ocena: 5