Oponki serowe: rewelacyjny przepis na pączki serowe z dziurką
Jajka z nadzieniem maślano-cytrynowym i kawiorem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Jajka z kawiorem to para idealna.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 5 OSÓB
To przepis taki jakby nieco luksusowy :). Jajka z aksamitnym maślano-śmietanowym nadzieniem już smakują znakomicie. Do tego pyszny kawior i elgancka przystawka jest gotowa.
Składniki
6 jajek
1 małe opakowanie czerwonego kawioru
2 łyżki śmietany 22%
2 łyżki masła
sok z 1 cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć żółtka i utrzeć je ze śmietaną, masłem i sokiem z cytryny na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem.
Mesą nadziać jaja za pomocą szprycy. Ozdobić odrobiną kawioru.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska