Jajka z nadzieniem maślano-cytrynowym i kawiorem

Jajka z nadzieniem maślano-cytrynowym i kawiorem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka z kawiorem to para idealna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

To przepis taki jakby nieco luksusowy :). Jajka z aksamitnym maślano-śmietanowym nadzieniem już smakują znakomicie. Do tego pyszny kawior i elgancka przystawka jest gotowa.

Składniki

  • 6 jajek

  • 1 małe opakowanie czerwonego kawioru

  • 2 łyżki śmietany 22%

  • 2 łyżki masła

  • sok z 1 cytryny

  • sól i pieprz

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.

  • Wyjąć żółtka i utrzeć je ze śmietaną, masłem i sokiem z cytryny na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem.

  • Mesą nadziać jaja za pomocą szprycy. Ozdobić odrobiną kawioru.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0