Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Tradycyjne zrazy wołowe po polsku nadziewane boczkiem i kiszonym ogórkiem, duszone w esencjonalnym sosie... Po prostu palce lizać!
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Potrzebne będą: plastry wołowiny po 1 na 1 osobę, do każdego plastra po 2 plasterki surowego boczku wędzonego, po kawałku ogórka kiszonego, trochę cebuli oraz musztarda, pieprz, sól...
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Plaster wołowiny smarujemy musztardą. Układamy boczek, plastry ogórka, posiekaną cebulę, solimy i pieprzymy... 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zrazy zawijamy, zaczynając od zawinięcia dłuższych boków do środka, a potem zwijając w zgrabną roladkę od krótszego boku... Obwiązujemy bawełnianym sznurkiem lub spinamy szpilkami. Wkładamy do brytfanny razem z warzywami. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku

Krótko obsmażamy zrazy, do zrumienienia, wlewamy trochę wina i bulion wołowy, tylko tyle, aby trochę przykryć zrazy. Dusimy około godziny. Podajemy z knedlem bułczanym lub kluskami ziemniaczanymi oraz duszoną kapustą czerwoną. Smacznego!
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku
Zawijane zrazy wołowe: instrukcja krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email