Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Wina Polka z Krakowa

Wina Polka z Krakowa

Oto Polka. Subtelna, łagodna, choć niepozbawiona charakteru. Doskonale sprawdza się podczas romantycznych spotkań we dwoje i wieczorów z przyjaciółmi. Pochodzi z Krakowa, z malowniczej winnicy, położonej w dolinie Wisły, na zboczach Srebrnej Góry. Przekonaj się, ile smaku może mieć polskie wino. Ile uroku ma Polka!
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Polka. biała

Polka. biała

Rocznik 2017 Szczep Seyval Blanc, Solaris, Chardonnay, Johanniter, Hibernal, Pinot Gris Typ wino białe wytrawne Maceracja - Fermentacja stal Dojrzewanie - Alkohol 12,5 % obj. Kwasowość 6 g/l Cukier resztkowy 7 g/l Filtrowanie TAK Temperatura serwowania 8-10 st. Opis W nosie cytrusowa świeżość przemieszana z ciepłymi aromatami brzoskwini i gruszki. Do tego nieco nut kwiatowych, zielone jabłko i owoce południowe: banan, ananas, kiwi. W ustach obfite, przyjazne i łagodne z odświeżającą kwasowością i mineralnym wykończeniem. Bardzo pijalne. Zastosowanie kulinarne aperitif, kuchnia polska: jasne przystawki, lekkie sałatki, wędzone ryby; dania piknikowe (zimny kurczak, sałatka z tuńczyka), słodkie warzywa; mięczaki (przegrzebki, krewetki), również do dań nieco ostrych i orientalnych (np. tajskie żółte curry).   Potencjał starzenia 2-3 lata
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Polka. różowa

Polka. różowa

Rocznik 2017 Szczep Zweigelt, Cabernet Cortis, Pinot Noir Typ wino różowe Maceracja Zweigelt - 10 godzin, Cabernet Cortis – 24 godz, Pinot Noir – 24 godz Fermentacja stal Dojrzewanie - Alkohol 12,5 % obj. Kwasowość 5,9 g/l Cukier resztkowy 5 g/l Filtrowanie TAK Temperatura serwowania 10-12 st, Opis Poziomki, maliny i czereśnie. Drzem malinowy z babcinej spiżarni ale i trochę eleganckiej wisni. Bardzo smaczne i przyjazne, pijalne, na gorące wieczory. Zastosowanie kulinarne Aperitif, przystawki, sałatki, lekkie makarony i białe mięsa   Potencjał starzenia 2-3 lata
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Polka. czerwona

Polka. czerwona

Rocznik 2017 Szczep Cabernet Cortis, Regent, Rondo, Acolon Typ wino czerwone wytrawne Maceracja od 7 do 14 dni Fermentacja stal Dojrzewanie Cabernet Cortis, Regent - 3 miesiące w kontakcie z drewnem debowym Alkohol 12,5 % obj. Kwasowość 4,7 g/l Cukier resztkowy 0,8 g/l Filtrowanie TAK Temperatura serwowania 15-16 st. Opis W pierwszym nosie maliny, czerwona porzeczka i czereśnia. Potem zaczynają przeważać wiśnia i śliwka oraz czarna porzeczka. W tle nieco dymu, czekolady, suszu i liści czarnej porzeczki. W ustach dobrze zbudowane, wyraziste, smaczne, z dobrze zarysowanymi ale przyjemnymi taninami. Zastosowanie kulinarne bardzo uniwersalne: makarony w sosach pomidorowych, risotto, pizza, gęste zupy (fasola), bigos, potrawy z grilla, mięsa lekkie do średnich i potrawy duszone, gulasze itp. mięsa pieczone Potencjał starzenia 3-4 lata
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Wina Polka z Krakowa
Polka. biała
Polka. różowa
Polka. czerwona
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email