Wieprzowe roladki faszerowane pieczarkami to pyszny i elegancki obiad
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Składniki:
600 g szynki wieprzowej lub 6 sznycli z szynki
100 g pieczarek
1 cebula
3 czubate łyżki majonezu
sól i pieprz
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Mięso pokroić na 6 sznycli i rozbić tłuczkiem do mięsa
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Rozbite sznycle posmarować cienką warstwą majonezu
Majonez nie tylko doda smaku, ale zapobiegnie wysuszeniu mięsa
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu
Smażyć do odparowania płynu, jaki wypuszczą pieczarki oraz do chwili, gdy cebula się zeszkli
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Na każdym sznyclu ułożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Wieprzowe roladki nadziewane pieczarkami
Roladki zrumienić na rozgrzanym tłuszczu
I podać z sosem pomidorowym
Gotowe!