Indycze mielone nadziewane serem: przepis krok po kroku
Szparagi w boczku pieczone: przepis krok po kroku
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Szparagi owinięte w wędzony boczek i upieczone to idealna przekąska do kieliszka białego wina lub jasnego piwa. Ich przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Oto instrukcja krok po kroku!
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Dla 4 osób potrzeba co najmniej 2 pęczki szparagów. Należy obłamać zdrewniałe końcówki szparagów.
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Na 2 pęczki szparagów będziemy potrzebować także 2 paczek surowego boczku wędzonego pokrojonego na cienkie plasterki.
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Każdy szparag należy owinąć plasterkiem boczku. Gotowe szparagi ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Pieczemy szparagi przez około 15 minut w temperaturze 180°C lub do zrumienienia boczku. Te delikatne pędy bardzo szybko się pieką, więc potrzebują naprawdę niewiele czasu w piekarniku. Można rozlewać wino!