Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi owinięte w wędzony boczek i upieczone to idealna przekąska do kieliszka białego wina lub jasnego piwa. Ich przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Oto instrukcja krok po kroku!
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Dla 4 osób potrzeba co najmniej 2 pęczki szparagów. Należy obłamać zdrewniałe końcówki szparagów.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Na 2 pęczki szparagów będziemy potrzebować także 2 paczek surowego boczku wędzonego pokrojonego na cienkie plasterki.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Każdy szparag należy owinąć plasterkiem boczku. Gotowe szparagi ułożyć w naczyniu żaroodpornym. 
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku

Pieczemy szparagi przez około 15 minut w temperaturze 180°C lub do zrumienienia boczku. Te delikatne pędy bardzo szybko się pieką, więc potrzebują naprawdę niewiele czasu w piekarniku. Można rozlewać wino!
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Szparagi pieczone w boczku: przepis krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email